Photobucket Nak tinggalkan komen guna FB acc?Click kat tajuk entri.Pastu tengok la bawah2 entri sinun tu.Ada comment box utk FB..makacehh~~Photobucket
..:: 。。心情故事。。::..

记忆像是倒在掌心的水
不论你摊开还是紧握
终究还是会从指缝中
一滴一滴流淌干净..


2015/12/15

Pakar Tinted Rumah/Pejabat/Kedai & Etc..

 



Sesapa yg dok tercari2 lagi nak pasang tinted kat cermin2 umah uolls..pejabat ka..kedai ka..atau mana2 ajo lah boleh la contact abang kitew.Sebarang pertanyaan boleh Whatsapp/PM kat fb depa.Nak pasang tinted yang berkualiti tinggi dgn harga berbaloi haaa... tunggu pa lagiiii...contact jgn xcontact naaa..





KEYZUESS HOME TINTED SPECIALIST
Puncak Alam (main) Whatsapp : 016-4028596 (Key @ Zikri)
Branch: Klang - Negeri Sembilan - Penang - Perak
 

Untuk contact number branch lain atau nak tengok gambar2 pemasangan dan pelbagai lagi info lain boleh la uolls skodeng blog & fb depa

 



MADE IN USA : 8 YEARS WARRANTY
MADE IN KOREA : 3 YEARS WARRANTY


Made In USA 2PLY @ 2LAYER TINTED 

Pilihan warna :
● Blue (SI)
● Bronze (SI)
● Gold (SI)
● Silver (BI)
● Green (SI)
● Grey (SI)
● Black (BI)

● Dark Green (DGI)
● Gold (GI)
● Made In USA
● 8Years Warranty
● 80% Heat Rejection
● 99% UV Protection
● Up to 80% Infrared Rejection


Kelebihan selepas pemasangan:
●Jimat elektrik sekiranya menggunakan aircond
●Dapat menyekat 80-85% haba panas dr msk trs ke dlm rumah
●Privacy
●Menebat & Menguatkan kaca (X mudah pecah jika diketuk dgn kuat)
●Mengurangkan silau


(*T&C)
~Deposit 50% sebelum pemasangan
~Baki 50% lagi selepas siap pemasangan





 


 



Gambar sebelum & selepas pemasangan (DARUL QURAN JAKIM, KUALA KUBU BHARU)
.
.
.
 
 

 

 







#ProfessionalTintInstallation
#SupportBusinessBumiputra
#TintedSpecialist
#pasangtintedrumah
#pasangfrostedfilmmurah
#pasangfrostedcerminmurah

2015/12/14

Majlis Bertunang/Akad Nikah/Sanding Aishah & Wan


 




Lama gilaaaa tak hapdet blog serabai niii bila update mesti pasal majlis org..lol..majlis sendiri  bila pulak?Kali ni majlis tunang,nikah n sanding adik ipar abg aku.Ramai org ckp kami mcm adik sebedik la..aku kak la..dia adik la..masuk pulak lg 2-3 org adik ipar abg aku mula lah orang confuse ni yg nombot bopa?mana kak mana adik?ni sepupu ka?paling xbleh  blah bila mokcik2 mula tanya kat hok single mingle ni ‘yg ni bila lagi?xlaku lagi ka?kena makan bnyk ni bg timbang kilo naik’.
Sabo ajo lerr geng single mingles nim..tapi heran jugak la bila orang cakap muka kami 2-3 orang ni sama.Sama tang mana pun taktau lah.Aku dok nampak sama kat pipi ja pun.Haha.

Senonyer Enchah (mcm mana bleh lekat panggil gini kat dia XD ) kita ni nunang Mei haritu.Tak ingat dah tarikh.Nak whatsapp tanya pun aku dok taip entri ni pukul 2 pagi (time2 gini la heangg rajin nak menaip nooo..)
Jom tengok gambaq ajo lah.Cakap banyak tarak guna




*update*

TUNANG (02/05/2015)
NIKAH (03/12/2015)
SANDING sebelah pengantin perempuan (05/12/2015)
SANDING sebelah pengantin lelaki (06/12/2015)




  
Masa nunang ni aku yg mekap dia.Mata maintain sembab.Haha nasib la Chah oii..mekap ala kadar setakat yg ada.Kuikui..aku pulak yg cokia ja muka.




 
Bunga merah dalam pasu tu depa buat sendiri.
 
*update: bunga merah tu dah terbako.. T_T *
 
Hahah..yg warna pastel2 tu pun buat sendiri gak.Ate..rase hilang sabo masa memula dok buka kelopak dia nak bg kembang.Sampai tekoyak la punya geram.Masuk kali kedua baru laaaaa masing2 pakat terer sampai dah abes pun dok cari lagi kot2 ada yg tak buka kelopak.




  
Simple ja pelamin sebab nak orang yg duduk situ menonjol lebih sikit.Hihi..jangan tak tau pelamin pun depa buat sendiri juollss..masa aku sampai suma dah siap depa pasang tinggal bunga dalam pasu ja tak cucuk2 gubah lagi.




  
Gambaq cilok dari abam potograper.Hihih..baju Puan Jammy Mandagie jait.




  
Awal2 selfie gebu memasing XD pipi tembun aku kembali lagii..makan sungguh tak benti2.Cer tengok.. geng pipi tembun suma.Lemak pakat2 naik ke pipi ja ka apa?jenoh nak kena senyum sejemput2 baru nak bujoq muka.haha..kalau ingat..kalau tak ingat senyum melebaq muka pun lagi2 koi lebaq la.Lagi 1, sama ka muka kami??




 



 
  
3 orang anak dara Maktok Zizah..geng single mingle yg kena soal “tak laku lagi ka yg ni?” hahahh =P




 




 
Yang lukis dekat pengantin tak snap gini.Lupa sungguh.Dok ingat apa pun taktau..




  
Again..Puan Jammy Mandagie menjahit dengan gigih.Haha lekat dah nama tu dengan mak aku.Manik dengan veil pengantin pempuan yg jait sendiri.




  
Payung pinjam kat Syifasya Ramli ^^ sorry perapit lelaki..lekat separuh ja wajah beliau.Kelam kabut main snap ja time ni.




  
Tengah ugut tak bagi kawan dia balik 




  
Sebab tengok gambaq Achik yg ni cun makanya weolls pun sebok nak snap gini gak.Haha nak jugak tiru.Tapi macam biasa la..gambaq pengantin sikit ja.Gambaq kami yg lebih2.Mihmih.

.


  




 




  
Jiran2 aku cakap muka Achik macam Siti Nordiana.Haha.




  
 Candybooth dah beselerak baru laaaaa tingat nak snap.





Gambaq bawah2 ni pulak sesi sebok bejemaah nak snap gambaq memasing.Kan dah kata..gambaq pengantin tak teqa mana pun gambaq kami ja yg banyak.Haha




 



  
Mat Dayat.Rajin buat keja.Bukan macam aku.Muahaha..







 



 
.
.
.
.
Tamat kenduri sebelah kami.Moh ke kenduri sebelah pengantin lelaki pulak..
.
.
.
.

 
Mekap pengantin dari kak apa nama ntah..haha alaaa lupa pulok nama dia.Dok kat Taman Melor.Eceh.. main bedal nama taman.Tapi dekat ja la dengan Pekan Pendang.6-7 minit dah sampai umah dia.Dia mekap 1 jam ja siappp.Seyygakkk Enchah..




  
Kena drive sendiri la pengantin oii...ada jugak nampak inai yg ni.Seb baik double lagi sekali lukis. Yang hari sanding pakai baju putih tak nampak inai sebab aku lukis haluihh sangat.Huhukk..baju songket ni pun Puan Jammy Mandagie jugak yg jait.Enchah buat veil n jait sendiri jugak manik2 tu.




  
Balik dari mekap pengantin tengok geng ni dok kelam kabut besiap.Haha..huru hara tengok dalam bilik.Kalot2 kongsang pun buat lecei sampai dok kena qekah nak bg ok balik.




   
 Pengantin lelaki ni kembo senonyer..kenduri sebelah lelaki buat dua terus dengan abang dia.Baju somi Enchah pun custom made.Tengkolok Enchah buat sendiri.Dok kelebet sorang2 muncong mulut2.



 
Abang aku pun kembo jugak anak dia.Hihi..




  




 


  

  
Aku sampai skang ni tak boleh nak cam anak buah aku mana satu abang long mana satu abang ngah.Tiap kali panggil depa mesti aku tanya ni along ka angah?Haha adoi pun terberrr..


 

Balik2 dari kenduri terus nak lepas geram possing2 macam gambaq Achik yg baju ijau dok kat pelamin tu.Tapi takdan nak over2 ujan turun daa...meqecikk lari keluaq kutip baju kat penyidai.




  
 Cewahhh...



Aku ingat nak snap lain tapi baju basah..tudung pun lencun dah..terus tebantut plen..






Nantilah update lain.Gambaq ramai2 dengan pengantin potograper dia ja la yg snap.Kena tunggu la nak cilok nanti.Hihi..


Tamat entri serabai..entah bila pulak lahhhh nak update lepas ni..

  


 

2014/01/20

Key Yi Arshad Solemnization + Wedding

salam

 

Yuhuuu berlog bersawang!Tudiaaa lama tak jengoi kepala kat sini.Tetiba rasa macam nak letak nama pulak kat blog aku ni.Walopon dah terang2 blog ni memang dah bernama.Rasa macam semua benda nak kena letak nama.Ngeee isok2 la pikio nama.Moh cuci mata tengok gambo kawen Incek Keyyi Reshad5banyak gambo yang aku delete dari ipad sebab ingat dah save semua dalam laptop.Bila nak guna haaa…baru pasan ada kesalahan disiteww..cehh! tudia la lain kali buat keja beteraboq lagi.

 

 

2013.10.13

Pic.Cr: Rifdi Haziq

dan jugak my Mini Nie-L tayam omei2..

cewah nak jugak sebot

 

huzai arshad 2

huzai arshad 4

 huzai arshad 5

huzai arshad 7

huzai arshad 6

huzai arshad 8

huzai arshad 9

huzai arshad 3 

 

Tengok ke tarikh pon sah2 dok teperap lama buat pekasam dulu gambar2 ni.Huhu..nampak ke idok aku cuba nak perbaharui style posting gambo?logo baru gedik dengan harapan supaya semangat sikit untuk hapdet blog nanti.Huahuaa moh sambung ke gambar majlis kenduri pulak.Kenduri 1 hari lepas hari akad nikah.

 

huzai arshad 1 Hawa Marissa Zahra

huzai arshad 13 Amrina Rashada.Eh..lupa pulak camna eja nama Amrina.Mihmih..

huzai arshad 12Wajib enteprem dengan CheAisha kitew..

huzai arshad 15  huzai arshad 16 huzai arshad 17 Mata tengok merata cerok memasing.Hahah

huzai arshad 18Aku tengah simpan makanan macam hamster.Wakaka

huzai arshad 19jpg  huzai arshad 20

huzai arshad 21 huzai arshad huzai arshad 22 Ni kes tolak menolak.Apadia la memasing pangai..HAHA tolak abeh dengan pengantin2

huzai arshad 23 Tediennn…dah macam kena bom suma kanak2 ribena ni.Kakaka..tau letih nooo...

 

byebye

 19