Photobucket Nak tinggalkan komen guna FB acc?Click kat tajuk entri.Pastu tengok la bawah2 entri sinun tu.Ada comment box utk FB..makacehh~~Photobucket
..:: 。。心情故事。。::..

记忆像是倒在掌心的水
不论你摊开还是紧握
终究还是会从指缝中
一滴一滴流淌干净..


2011/03/30

Norihiro Tsuru – Last Carnival


disable la pul0k..play kat y0utube yer kawan2~~ ^^

Suka gila k0t music ni!dari 1st aku teng0k Suju pef0m kat MBC Star Dance Battle taun lepas lagi memang d0k tertanya tanya tajuk apakah music iniiiiii..pastu Mblaq p0n pef0m kat dance battle guna lagu ni.Lagi sekali aku tertanya tanya tajuk apakah music iniiiiiiiii??niii…nii….niiiiiiiiiii…haha suma hujung ayat dah ada ‘ni’ dah ha.. XD
Setelah berbulan lamanya aku terlupa nak search,harini aku tiba2 ingat balik kat music nih.Cewah..ayat…huhu..sesuai beben0 music ni dengan pala 0tak aku yang tengah serab0t nih..bleh jadi terapi.keke~ sedih k0t music nih..pastu backgr0und dalam vide0 ni p0n macam sedih ja aku teng0k.petang2 senja ni dengan hujan lagi tak benti2 kat sini..s0bs..s0bs..
Broken heart ..

4minute - Heart to Heart MV

 

cr:TheKpopSubber

2011/03/28

Tak Penah Setia..

Aku ni pantang ja teng0k yang lain mula la berubah hati n fikiran.Dan2 rasa yang sebelum ni tu macam tak 0k ja dengan aku..tak sesuai 0rang kata.0rang yang kata bukan aku ^^ .. Teruk tak aku?mak aku salu p0tpett2 aku asek tuk0 ja katanya..dah taktau mana yang sebet0l bet0lnya.Rileks la Puan Jammy..d0nt marah2 dengan anakmu ini..ni namanya bereksperimen.cewah..eksprimen kejadah apanya..melingk0pkan kulit ada la..
Kawannnnnnnnnn2~~en3 saya larut2 pagi ni sen0nyer pasal pr0duk kecantikan.Takdak kena mengena dengan sapa2.. 12 ..HAHA..dushummmmm!!time2 macam ni adalah time untuk aku serab0tkan 0tak.D0k tensen pasal PS p0n ada ni.Crash lak dah.Gerammm!Aku la tu ng0kngekk install versi0n baru tak buang yang lama.My bad..my bad....uhuks~ 11 ..0keh2 sambung cite nak menyegak tadi :D Suka la nak selit iklan swasta panjang lebar.haish.. (-.-‘)
Niat di hati nak beli Nut0x Astringent amenda tu ja..yang dalam b0t0l puteh cam lam gamb0 kat bawah ni.




Almaklumlah um0 dah masuk 25 tahun ni pastu nak try2 la pr0duk baru kan..eheh alasan..selama ni p0n d0k hentam macam2 kat muka jug0k ha..aku deng0 cite ramai sangat puas ati dengan Nut0x ni s0 aku p0n tingin la jug0k..aku teng0k 0rang yang guna tu gebuss mebusss ja kulitnya..rasa nak try la.Tadi mak aku teng0k dia tanya ‘‘padia pulak tu?nak sapu kat mana lagi??d0k b0h macam2 mana 1 p0n taktau yang baguih.Yang hijau tu apa?mak buleh tumpang pakai ka dak?’’ Haha dan lagi cakap nak tumpang tuh.P0tpett2 kemain..keke~Kena beletiaqq sedas dengan mak aku.Tak sedas la..pastu gi kedai apek majalah tu nampak majalah plak.Khatam abes keluaran2 yang tertinggal..Apek la punya pasal ni baik ati simpan untuk aku pasai pa apek..huh..kena berdas-das la dengan mak aku. ’’Yang lapt0p takdak nak p pebaik d0k perabih kat sini pulak..’’
Haha..aku wat vuduss ja..aku ni kan jenis tak makan saman 0rang cakap apa pun..kal0 kena dengan jiwa k0t aku nak deng0.ngeee~~harap2 tak tuk0 dah la pasni pr0duk2 kecantikan nih.Tadi try spray kat muka rasa lembut ja kulit aku ni.0k la tu..k0t2 bagus aku tuk0 suma guna brand Nut0x lak.lol..see!see!tak insaf lagi tu d0k seb0t2 nak tuk0 lagi hah.. XD
10 ..mata dah penin ngadap lapt0p lama sangat arini.Tak jumpa tenet 3 minggu macam ni la jadi. Macam2 nak wat.Lagi banyak aku taip lagi banyak aku merapik.Cite yang bet0l ada k0t sejemput.Yang lain tu iklan swasta ja banyak.Suka sangat tauk suma cite lam satu tajuk.
Kesimpulannya...aku cite bes0 kuman ja pasal pr0duk kecantikan yang kunun2 macam nak wat review.Ampeh..HAHA! Zai jian ni men!cewah..bajet cam ramai ja sk0deng tu penting.kehkeh~~ (^_^’)



..byebye

2011/03/19

Benda Alah nih…Haish…

Siyes cakap aku tak reti langsung la guna iPod mep0d amenda nih.Yes!aku jakun!Sila cakap kuat2 aku J.A.K.U.N! hahah 2 ..Tentiuss t0 K.E ge!ta de zui ai d0ng xi nih..mei xiang da0 ta ya0 gei w0.hehek skiping cin0 lagi ya..dah la ayat k0 beterab0r..kawan dengan 0rang yang cakap terab0r jadi camni la..haha salahkan kawan jugak bukan diri sendiri.Basa melayu aku p0n terab0r apa nak heran..k0h2~~ ^^

 

DSC06964

 

Bleh nen0k mV!kelass gitewww~~pasni bleh la teng0k muka Yesung dengan D0oj0on 24jam tanpa menghabiskan bateri enset aku.keh2~ Ada ka rajin nak buka lapt0p kal0 semata mata nak nen0k mV ja.. 23 ..em..transfer direct tak bleh ka?aku sen0nya dah lama guna iTunes.Kan 0rang cakap nak transfer segala mak nenek ke dalam iPod ni guna iTunes?( yaka?:D ) tapi apsal aku rasa macam renyah?haha try dak lagi ni tapi rasa renyah siap dah.Terteruk dari ladang bet0l k0..dah la aku baru d0k berangan nak rem0ve iTunes dari lappy aku nih.Kira tak bleh rem0ve lagi la kan dah nak guna iPod mep0d nih?huhuh

Yang penting aku akan delete suma lagu yang ada dalam nih.HAHAHA~cut ..tak kenang budi bet0l k0 yerr…dah la tak reti guna ada hati nak wat itu ini..kui2~ Aku sen0nyer malas nak teng0k manual2 suma tu..nak gugel p0n malas.Sakit mata la wei nak baca2 tu…d0k renung 1-1..sapa2 t0l0n cite kat aku simple se’simple simplenya dari a-z pasal benda alah nih..haha nak mudah ja k0je aku kan..lain la kal0 tut0rial pasal p0t0s0p ka..aku renung sampai ilang mata itam p0n takpa kal0 bab2 p0t0s0p nih..ekekeke~

 

 

 

byebye

2011/03/16

Feri..0h..Feri..

Cukup malas n tersangatlah renyahnya kal0 naik feri time2 c0ti skul nih.Kal0 dari Langkawi suma yang naik tu sumanya bawak beg2 plastik bes0 gedabak n bejenis k0tak dari kecik sampai ke bes0 yang ber’brand IDAMAN SURI dengan HJ ISMAIL GROUP.you qian ..Sangat kaya t0kei2 kedai ini di kala time c0ti skul.. tak c0ti skul p0n dah padat 0rang lam kedai apatah lagi la kal0 c0ti ni..haha ayat skema dari jari aku :D

Aku nak snap gamb0 kesibukan kat jeti ni tapi tak sempat sebab 0rang kiri kanan depan belakang aku asek t0lak aku ja.Naik hangin la aku p0n.Lupa abes pasal nak snap gamb0 hangin 1 badan punya pasal.haha..

Aku teng0k memasing hepi ja t0lak 2-3 bijik tr0li.Aku yang t0l0ng tumpang penat teng0k pinggan mangkuk bek0tak k0tak.Berat tuuuu..dah la menimbun barang pastu seb0k nak naik dulu plak tuh.Ha..yang ni yang wat aku ramai tak puas hati ni..makcik2,p0kcik2 n kakak2 ni tak reti nak menyab0.Dah tau anda tu bawak banyak barang sila la kasik 0rang yang melenggang kangk0ng ni naik dulu h0h..ini punya la seb0k nak angkut barang dia dulu sampai tejatuh jatuh talam Idaman Suri lam laut tuh dah ha..

Sadis tapi kelak0 p0n ada.pai ..Cian teng0k muka isteri pakcik tu yang tekejut beruk teng0k talam kesayangan dia jatuh.Tak sempat guna lagi dah sedekah wat jadi tukun dalam laut.k0hh2~~0rang feri sampai ku0 anak tekak punya bagi arahan yang bawak banyak barang tu tunggu dulu jangan bereb0t nak naik.Dah beli tiket tu watpa nak ris0…ris0 tak0t tak dapat seat kunun..naik last p0n t0tappp ad0 seat ha..lain la kal0 beli tiket tak cukup n harap seat free.Time2 c0ti camni jangan harap lerr 0rang lain nak kasik muka ke anda.

Dari jeti K0la Kedah lak family aku dapat seat depan sekali.Gila2 punya depan.Nak teng0k tV kena melangut la jawabnya.Paham ka melangut?d0ngak kepala ke atas la kiranya tu..hahakk p0y0 la k0..

 

DSC06934

 

Ha..see..see..tinggi tak tingginya tV nih.Ni p0n aku dah angkat tinggi enset aku nak snap.Gegeh nak snap jug0k..balas dendam sebab tak sempat snap s0sana sibuk snap tV p0n jadilah..kui2~Tapi seum0 hid0p naik feri aku tak penah layan p0n tV.Ada la 3-4minit aku layan pastu mata aku terus black0ut tak sed0kan diri.hee hee~ ..

2011/03/02

PS L0ver!

Sapa Ph0t0sh0p l0ver kat sini angkat tangan!!good news ..

Tersangatlah bejasanya kat aku PS ni.Start kenal s0ftware ni masa aku study dulu.Kal0 student architecture mesti la nak kena guna macam2 s0ftware grafik n 3D segala macam tu kan.Nak harapkan reti Aut0Cadd ja camn0 nak teng0k bentuk rumah 0r bangunan yang real?tapi time tu aku t0tapp..tak reti gak guna PS sebab kebanyakannya aku guna Ad0be Illustrat0r masa study lu.

Functi0n PS yang aku reti time study d0lu??cut  gamb0 muka aku then tempek atas gamb0 muka artis yang ramb0t cun2.K0n0n nak teng0k la camna rupa aku kal0 ramb0t macam ni..macam ni..macam ni..pastu abes muka member n sepapat aku jadi mangsa. hahakk kelak0 bila ingat2 balik.Takda k0je bet0l ha..

 Mirror ..Suma versi0n PS aku try n suma yang aku try tu suma trial punya.HAHAHAKK~

 

Bila dah terer (bila dah terer k0..gasak bagi..) aku rasa PS ni sama ja versi0n b0pe p0n..haha riak beben0 k0 yer...takda la..tak riak p0n..pendapat ajeww..keke~hee hee~..nak terer p0n kena betapa dengan Sensei aku lu baru terer..

Tadi jenguk bl0g Cik Am0i aku terjumpa PS CS5.Portable versi0n punya.Pa lagi..aku ced0k la habis habisan! ngeeeee~~Am0i Xia0 Jie,du0 xie! ^^ yang ni ada ‘Puppet Warp’.Apa itu Puppet Warp?Aku p0n baru try tadi guna benda alah tuh.Aku rasa lebih baik aku guna animated macam biasa ja kal0 nak wat gamb0/tulisan gerak2.Sebabnya?aku dah tebiasa dengan functi0n gerak2 yang guna animated biasa tu ja.haha alasan macam tahik..ngaa~~ lagik satu,GIMP p0n bleh nak wat gamb0 gerak2.d0nl0d ja yang p0rtable.             free...i l0ikedd~ ^^

CS3 Extended aku tu dah terlalu berat sebab brush saja p0n dah pul0h rat0s riban ada dalam tu.Cukup lambat nak wat k0je.CS5 ni bi0r ada takat 10-20 dah brush.Takyah manyak2 nanti semp0t macam CS3 Extended tu plak.huhu..