Photobucket Nak tinggalkan komen guna FB acc?Click kat tajuk entri.Pastu tengok la bawah2 entri sinun tu.Ada comment box utk FB..makacehh~~Photobucket
..:: 。。心情故事。。::..

记忆像是倒在掌心的水
不论你摊开还是紧握
终究还是会从指缝中
一滴一滴流淌干净..


2011/03/02

PS L0ver!

Sapa Ph0t0sh0p l0ver kat sini angkat tangan!!good news ..

Tersangatlah bejasanya kat aku PS ni.Start kenal s0ftware ni masa aku study dulu.Kal0 student architecture mesti la nak kena guna macam2 s0ftware grafik n 3D segala macam tu kan.Nak harapkan reti Aut0Cadd ja camn0 nak teng0k bentuk rumah 0r bangunan yang real?tapi time tu aku t0tapp..tak reti gak guna PS sebab kebanyakannya aku guna Ad0be Illustrat0r masa study lu.

Functi0n PS yang aku reti time study d0lu??cut  gamb0 muka aku then tempek atas gamb0 muka artis yang ramb0t cun2.K0n0n nak teng0k la camna rupa aku kal0 ramb0t macam ni..macam ni..macam ni..pastu abes muka member n sepapat aku jadi mangsa. hahakk kelak0 bila ingat2 balik.Takda k0je bet0l ha..

 Mirror ..Suma versi0n PS aku try n suma yang aku try tu suma trial punya.HAHAHAKK~

 

Bila dah terer (bila dah terer k0..gasak bagi..) aku rasa PS ni sama ja versi0n b0pe p0n..haha riak beben0 k0 yer...takda la..tak riak p0n..pendapat ajeww..keke~hee hee~..nak terer p0n kena betapa dengan Sensei aku lu baru terer..

Tadi jenguk bl0g Cik Am0i aku terjumpa PS CS5.Portable versi0n punya.Pa lagi..aku ced0k la habis habisan! ngeeeee~~Am0i Xia0 Jie,du0 xie! ^^ yang ni ada ‘Puppet Warp’.Apa itu Puppet Warp?Aku p0n baru try tadi guna benda alah tuh.Aku rasa lebih baik aku guna animated macam biasa ja kal0 nak wat gamb0/tulisan gerak2.Sebabnya?aku dah tebiasa dengan functi0n gerak2 yang guna animated biasa tu ja.haha alasan macam tahik..ngaa~~ lagik satu,GIMP p0n bleh nak wat gamb0 gerak2.d0nl0d ja yang p0rtable.             free...i l0ikedd~ ^^

CS3 Extended aku tu dah terlalu berat sebab brush saja p0n dah pul0h rat0s riban ada dalam tu.Cukup lambat nak wat k0je.CS5 ni bi0r ada takat 10-20 dah brush.Takyah manyak2 nanti semp0t macam CS3 Extended tu plak.huhu..

No comments: