Photobucket Nak tinggalkan komen guna FB acc?Click kat tajuk entri.Pastu tengok la bawah2 entri sinun tu.Ada comment box utk FB..makacehh~~Photobucket
..:: 。。心情故事。。::..

记忆像是倒在掌心的水
不论你摊开还是紧握
终究还是会从指缝中
一滴一滴流淌干净..


2012/02/29

WW #10

 

korean style la ni..keh..

 

Nak macam lain macam lain pulak yang jadi.Do0dle ni melalui  proses Liquify yang sangat banyak sampai shad0w kat belakang p0n dah terlari dah ha.. :D Malas dah haihhh..tak rajin dah nak buat.kui2~~

 

 

Donlod:

http://i1259.photobucket.com/albums/ii545/HuzaiArshad/DOODLES/peace.png

.

.

.

.

2012/02/23

BigBang – Blue *Lyrics*

 

 

cr : BIGBANG

 

Lyrics cr : romanization & kpoplyrics

 

 

kyeou-ri ka-go bomi chajaojyo urin shideul-go
keuri-um so-ge mami meongdeu-reot-jyo

The winter had passed
And the spring has come
We have withered
And our hearts are bruised from longing

 

(I’m singing my blues) paran nun-mu-re paran seulpeume gildeulyeojyeo
(I’m singing my blues) tteungureume nallyeobonaen sarang oh oh

(i’m singing my blues)
Used to the blue tears, blue sorrow
(i’m singing my blues)
The love that i have sent away with the floating clouds, oh oh

 

gateun haneul dareun got neowana wiiheomhanikka neo-ye-geseo tteonajuneun geoya
nimiran geul-ja-ei jeomhana bikeobhajiman nae-ga monna sumneun geoya
janinhan ibyeo-reun sarangye (mallo) keu eotteon maldo wiiro dwel suneun eobdago
ama nae insaengye majimak mello magi naeryeo-oneyo ije

Under the same sky, at different places
Because you and i are dangerous
I am leaving you
One letter difference from ‘nim’^
It’s cowardly but i’m hiding because i’m not good enough
Cruel breakup is like the end of the road of love
No words can comfort me
Perhaps my lifetime’s last melodrama
Now its final curtain is coming down

 

taeyeonaseo neol manna-go jugeul mankeum sarang-ha-go
parahke muldeu-reo shirin nae ma-eum nuneul gamado neol neukgil su eobjanha

I was born and i met you
And i have loved you to death
My cold heart that has been dyed blue
Even with my eyes closed, i can’t feel you

 

kyeou-ri ka-go bomi chajaojyo urin shideul-go
keuri-um so-ge mami meongdeu-reot-jyo

The winter had passed
And the spring has come
We have withered
And our hearts are bruised from longing

 

(I’m singing my blues) paran nun-mu-re paran seulpeume gildeulyeojyeo
(I’m singing my blues) tteungureume nallyeobonaen sarang oh oh

(i’m singing my blues)
Used to the blue tears, blue sorrow
(i’m singing my blues)
The love that i have sent away with the floating clouds, oh oh

 

shimjangi meojeun geot man gata jeonjaengi kkeunna-go keu kose eo-reo bu-teun neowana
nae meorissok saekyeojin Tra-uma i nun-mul mareumyeon chokchokhi giyeokhari nae sarang
kwehrob-jido wehrob-jido anha haengbo-geun da honjanmal keu isange bokjabhan geon mot chama
daesurob-ji amureoh-jido anha byeol-su-eom-neun bang-hwang saramdeu-reun watt-da kanda

I feel like my heart has stopped beating
You and i, frozen there, after a war
Trauma, that has been carved in my head
Once these tears dry up, i will moistly remember my love
I’m neither painful nor lonely
Happiness is all self-talk
I can’t stand something more complicated
It’s no big deal, i don’t care
Inevitable wandering, people come and go

 

taeyeonaseo neol manna-go jugeul mankeum sarang-ha-go
parahke muldeu-reo shirin nae ma-eum neoneun tteonado nan geudaero it-janha

I was born and i met you
And i have loved you to death
My cold heart that has been dyed blue
Even if you have left, i’m still here

 

kyeou-ri ka-go bomi chajaojyo urin shideul-go
keuri-um so-ge mami meongdeu-reot-jyo

The winter had passed
And the spring has come
We have withered
And our hearts are bruised from longing

 

oneuldo paran jeo dalbit-arae-ye na hollo chami deul-get-jyo
kkumso-geseodo nan geudaereul chaja hemae-imyeo i noraereul bu-lleoyo

Again tonight, underneath that blue moonlight
I will probably fall asleep alone
Even in my dreams, i look for you
And wander around while singing this song

 

(I’m singing my blues) paran nun-mu-re paran seulpeume gildeulyeojyeo
(I’m singing my blues) tteungureume nallyeobonaen sarang oh oh
(I’m singing my blues) paran nun-mu-re paran seulpeume gildeulyeojyeo
(I’m singing my blues) tteungureume nallyeobonaen sarang oh oh

(i’m singing my blues)
Used to the blue tears, blue sorrow
(i’m singing my blues)
The love that i have sent away with the floating clouds, oh oh
(i’m singing my blues)
The love that i have sent away with the floating clouds, oh oh

 

 

ting ge'

.

.

.

.

2012/02/22

WW #9

cute girl

2012/02/16

Doodle #2

Ha...dia mai dah semangatttt...selang 1 ari mai dOodle lain pulak..jaga la pasni hujan d0odle kat bl0g ni nanti. Pehhhh..ayat last tu macam nak undang lempang kat diri sendiri.HAHA.D0odle kat bawah ni namanya Elegan+Sexy(?)+Cute.Pakai tudung dah s0pan dah tapi p0sing cenggini plak kan..huhiihiii~ part hidung jangan d0k tegur.Hahaha.Aku memang failed part hidung.Teng0k tut0rial b0pe ribu kali p0n taktao la..tetap ja lemah nak lukis part ni (´ヘ`;)

 

elegant keww

 

 

 

P/S: halamak..aku punya bl0g setting memang tak bleh drag/right click h0hh..bleh left click ja ye dak?HAHA.Jadi kecik la gamb0..tak bes0..ampehhhh.Kal0 cenggini kena upl0ad kat ph0t0bucket la baru bleh bes0ooo.

 

 

Klik sini untuk gamb0 bes0 punyerrr :

http://i1259.photobucket.com/albums/ii545/HuzaiArshad/DOODLES/elegantkeww.png

http://i1259.photobucket.com/albums/ii545/HuzaiArshad/DOODLES/photogirl.png

 

 

27

 

.

.

.

2012/02/14

Doodle

Taktao la m0od apa dah resap dalam badan ni.Tetiba rasa nak share ja dOodle ni dengan orang lain.Bak kata pepatah 0mputeh, Sharing is Caring Meringg.Ahakss menambah pulak dia.Sebel0m ni melintang gedabak ja watermark kat setiap d0odle.Malam ni baik hati sikit..aku taruk watermark bes0 kuman ja.Zo0m sampai tekeluar dari skrin lapt0p baru anda bleh nampak watermark tu.Tekeluar dari skrin tu sangat menipu tak hengat..(¬_¬) ..

 

 

 

text003 photogirl

 

 

 

Tak disable left/right click n drag..wee~ yang bayang2 tu aku tetiba macam malas dah nak buat.Tak larat nak imejin d0www~

 

P/S: Ada kewww 0rang nak cil0k ni?kal0 ada, pas dah cil0k tu jangan lupa credit t0 me ar~ nak jug0k glemer..thiiiii~ (^.^)v

 

19

.

.

.

.

 

LEDApple(레드애플) - Time is up *Lyric*

Awat 51 dislike mV ni..sy0k hapa..0rang macam aku memang suma sy0k kal0 muka c0mel2 ensem camnih.. fdk&fj#kgftt. Tambah2 ramb0t kaler kunin..mak suka nyahh~HAHAHAHA penyakit apa ni??aku takt0 satu p0n nama ahli dalam LEDApple ni.. (-_-‘) tapi lagu ni aku asyik teringat ja n rasa nak d0nl0d mp3 dia lepas deng0 sepintas lalu aritu.Sebab music dia macam lagu 0rang lain sikit2 k0t?kui2~ I Leb la yang ramb0t kunin munin tuhh (≧ω≦)v

 

 

cr : LOENENT

 

Lyric by : annamaerie


nae-ge wah kidaril shi-gan eob-seo nae-ga wonhaneun geon baro you~
nae-ge wah mangseo-ril shi-gan eob-seo nae-ga wonhaneun geon baro you(neo)~

Come to me, there's no time to wait
What I want is you, you
Come to me, there's no time for hesitation
What I want is you, you


OK chigeum ni ape seosseo keurae haebwahra eoseo
chigeumbu-teo ttang ne malman deu-reul-kke ppeonhan pinggyemyeon dwaeh-sseo
irijeori dolli-ji mal-go apdwiido bakkuji mal-go
hal mari mwonde? a jamkkan na shi-gani eop-seo

OK I'm standing in front of you now, yes go on and do it
From now on, I will only listen to you - but if it's an obvious excuse, I won't
Don't go here and there and switch up the front and the end
What do you wanna say? Hold on, I don't have the time


ni-ga jinneun pyojeong, ni-ga paenneun mal da~ teo isang mot gidaryeo na
naneun hal mari eop-seo deoneun mot chamkesseo neo shi-gan kkeul-ji mal-go marhae

Your face expressions, the words you spit out
I can't wait for them anymore
I don't have anything more to say
I can't take it anymore
Stop taking up time and just say it


* T Time is up up up! (you u u u u~)
ije-neun deo deo kidaril shi-gan eob-seo
T Time is up up up! (you u u u u~)
jakkuman waehirae waehirae neo dodaeche mwonde

* T Time is up up up! (you u u u u~)
Now I have no more time to wait
T Time is up up up! (you u u u u~)
Why do you keep doing this - what's with you?


nae-ge deo mwolbarae ppalli jom nae-ge wah
jin-cha nae-ga wonhaneun geon baro neoya

What more do you expect from me, please hurry and tell me.What I really want is you


T Time is up up up! (you u u u u~)
neowah na deo deo nameunshi-gani eop-seo

T Time is up up up! (you u u u u~)
There is no more remaining time between us

T Time is up! (you u u u u~) x2


jabeul-keora saengga-khaesseo? gidae-haesseo? cham~ dwaeh-sseo!
ireohke tteum deu-ril-keomyeon geunyang do-raseoseo kadeon gil kal-kke,
keureoni marhae museun gomini piryohae keunyang hadeondaero yaegihae
a jamkkan na shi-gani eop-seo

Did you think I'll chase after you? Was that what you expected? Please!
If you're going to hesitate like this, I'll just turn around and go on my way
So tell me, what more do you need to worry about, just talk to me how you used to
Hold on, I don't have the time


hangsang gateun pyojeong mae-il gateun mal da~ kal-surok deo chajeungi na
ijewah mwol kominhae keunyang nae-gero wah shi-gan kkeul-ji mal-go marhae!

The same face expressions, the same words
They get more and more annoying
What are you worrying about?
Come to me - stop taking up time and just say it


* T Time is up up up! (you u u u u~)
ije-neun deo deo kidaril shi-gan eob-seo

T Time is up up up! (you u u u u~)
jakkuman waehirae waehirae neo dodaeche mwonde

* T Time is up up up! (you u u u u~)
Now I have no more time to wait
T Time is up up up! (you u u u u~)
Why do you keep doing this - what's with you?


nae-ge deo mwol barae ppalli jom nae-ge wah
jin-cha nae-ga wonhaneun geon baro neoya

What more do you expect from me, please hurry and tell me.What I really want is you


T Time is up up up! (you u u u u~)
neowah na deo deo nameunshi-gani eob-seo

T Time is up up up! (you u u u u~)
There is no more remaining time between us

T Time is up! (you u u u u~)


dwaeh-sseo dwaeh-sseo dwaeh-sseo T Time is Up! x2

Time's up, time's up, time's up T Time is Up! x2


T Time is up up up! (you u u u u~)
ije-neun deo deo kidaril shi-gan eob-seo

T Time is up up up! (you u u u u~)
jakkuman waehirae waehirae neo dodaeche mwonde

T Time is up up up! (you u u u u~)
Now I have no more time to wait
T Time is up up up! (you u u u u~)
Why do you keep doing this - what's with you?


nae-ge deo mwol barae ppalli jom nae-ge wah
jin-cha nae-ga wonhaneun geon baro neoya

What more do you expect from me, please hurry and tell me.What I really want is you


T Time is up up up! (you u u u u~)
neowahna deo deo nameunshi-gani eob-seo

T Time is up up up! (you u u u u~)
There is no more remaining time between us


T Time is up! (you u u u u~)

 

 

..QQ_4622 ..

 

.

.

.

.

2012/02/13

Ko-Re-A! Aku Cabar Kau Mr.Kang!!

Assalamualaikumm! tajuk entri aku macam biasa sentiasa pr0pa lebih dari isi entri.Yang nak cabar Mr.Kang tu watpa??Huahahaa~

Ada dak sapa2 yang seum0r hid0p dia laaaaangsungg tak pernah naik flight? (aku angkat dua2 belah tangan n kaki untuk s0alan ni!) Khenggg~ sangat jakunnn dan bleh andaikan aku macam katak bawah tempurung.Ho?bleh ka guna peribahasa ni?takdak peribahasa yang hebak la plak nak terlintas dalam kepala aku skang.Huhu.0rang lain dari Langkawi nak ke Penang p0n naik flight ha0kehh..Aku ja masih guna cara tradisnel.Naik feri ke Kuala Kedah..pastu tid0q dah rasa macam 5-6jam tapi sedar2 still d0k tengah laut.Satu bukit 0r pula0 p0n bel0m nampak.HAHA ╮(╯_╰)╭  ..mujur la ada geng sejakunan iaitu Sensei Sifutt ku Ilham.Jangan marah Sensei n0ooo~

Kenyataan yang kita ni memang tak pernah naik flight.Devil laugh ..seb baik airp0rt kita selalu gak masuk antaq 0rang.. jemput 0rang..kadang2 nak cucuk duit p0n guna mesin ATM dalam airp0rt.Kal0 tidak lagi jakun takta0 nak cakap la..haha..dalam2 tak pernah naik flight ni jangan takta0 kami...jengjengjenggg.....

DAH BOOKING TIKET FLIGHT KE KOREA ha0keh!! xing fu nak cakap bajet bagus p0n cakap lah..dah lama k0ttt berangan nak ke KOrea.Tapi ni bukan sendiri b0oking la.... Abang aku, KeyYi yang t0l0ng b0ok’kan..DuoXie! thihihiiii~mana reti nak b0ok sendiri..Good girl ..

 

 

 

06-02-12_1242

Pi imegresen wat pasp0rt dulu..

 

 

06-02-12_1239

Nak wat pasp0rt kena ke Harbour Park sinunnn nuuuu...jauh nak mamp0ss.Hujung Langkawi dah. Gelabah jakun nak wat pasp0rt sampai lupa nak snap s0sana dalam 0pis dia (perlu ka? T_T).Mujur ayah aku snap.B0san tunggu anak2 dia k0t..haha.Habis2 jakun pastu bising tahap ann0ying la kami dalam tu. Tesempak pulak dengan Ain member kazen aku,Liz Ramli ha...sembang sampai 0rang panggil nama p0n tak deng0 dah.Ain sampai suami dia mai tepuk bahu sebab dia tak perasan dah sampai turn dia.HAHA sangat r0sak masing2..

 

 

2012-02-11 15.10.46H0ng se! h0ng se! macam pasp0rt China dah kaler..Ilham cakap rasa macam dah bes0 bila dah ada pasp0rt sendiri.Pftt~ bajet d0k muda lagi la teww~

 

 

pasport 

Pipi tembammmmmm!!

 

Kes nak buat pasp0rt saja p0n memang dah kelak0 tahap babann! KeyYi Ge macam lipas kudung ja nak b0ok tiket lepas adik2 dia cakap dah transfer duit.Isi punya isi f0rm, sampai ke part Passp0rt.No.. teng..tengg..tenggggg~ s0rang p0n takdak lagi pasp0rt!!! HAHAHA...es0knya tu aku dengan Ilham plak la yang macam lipas kudung.Dalam hari yang sama jugak la baru nak terhegeh hegeh pi buat gamb0 pasp0rt.Pastu masing2 risau nak wat pasp0rt kena caj b0pe??tanya 0rang macam2 jawapan dapat,.1 taun RM200 la..2 taun Rm300 la.. Sebetulnya RM100 untuk 2 taun 0kehh..you qian huuu lega.Jimat 0ngk0s d0ngg~ Lepas dah setel pasp0rt barulah bleh b0oking tiket..

 

 

Tadaaaa!! sniff~sniff~ (kembang kempis hidung-kuuu..) gyh17

lcct-incheon

Pi 3 orang ja..lagi s0rang Nurul, member Ilham.Aku tak kenal Nurul tapi belasah ja..ada mak kesahh..janji ada geng pi k0rea.Hebat bukan kami bertiga ni?Kahkahkah..dah la dalam Malaysia p0n tak pernah naik flight. Sekali taram flight nak pi Korea nuuuuuu~~ dasyatt!

 

 

-------

 

Pelan nak ke KOrea ni dah 2-3 taun k0ttt..last2 jadi jugak tahun ni.Tapi 3 0rang ja yang jadi..sedeyyyy~ Kami tak pi dengan agen.Gila bapak mahal kal0 pi dengan agen.Ini kami 3 orang t0tal tiket,tax n insurans bagai tak sampai RM2000.Untuk 3 0rang 0keh.Kal0 dengan agen ka..mau 3K setiap s0rang.Dengan duit s0ping lagi ha..uiiii...11 ..baik pi sendiri.Dalam masa 2-3 taun d0k pelan ni kami sampai dah bleh tau la subway kat KOrea tu line mana yang perlu kami guna nanti.HAHAHAHA pul0n masing2 p0y0... Haritu Ilham nak b0oking HOmestay tapi Mr.Kang cakap bulan 4 nanti baru dia 0pen.Dia suruh kami c0ntact dia lain nanti.Awal sangat dia kata.Teserlah lagi la ke-kalut-an dan ke-p0y0-an kami di situ.6.. Y0ler..lambat2 nanti full pulak tak ke naya.H0mestay Mr.Kang terbahekkk ha0kehhh..dekat dengan suma tempat s0ping glemer kat SeOul.Main minit2 ja kal0 takat Mye0ngd0ng D0ngdaemun Itaew0n Namdaemun..tuuu..seb0t nama tempat macam d0k pi tiap2 taun w0oo..KAKAKA~ meluatttttt!!

 

Haihh..ni la entri terpanjang yang penah wujud dalam bl0g aku rasanya.Sampai sini dulu cite aku mer0yan nak pi KOrea.Tak pi lagi dah mer0yan pastu kena c0p ‘macam 0rang gila talak’ dengan Mak aku. Aahahahah~ dah pi nanti terimalahhh..bepul0h entri pasal KOrea ja nanti n0kss..hahakk tuiiii~ Untuk yang nak travel sendiri macam kami ni better gugel la awal2 pasal KOrea dan jadilah se'-p0y0 dan se-gegeh macam kami 2-3 taun lagi nak pi dah dah gugel n dOnl0d subway KOrea dalam henp0n n ipad memasing.Sensei ja la ada ipad.. s0bssss..(haha dan lagi tu).Seterusnya yakin diri yang anda bleh travel sendiri ke KORea wal0pun tanpa agen.\(ΘεΘ )/

Cewahh..dah bunyi macam anti-agen dah nihh pasai pa..HAHAHH gelak lagi..taip ka cakap ka..asyik gelaaaaakk ja..apa nak jadi p0n takta0 dengan aku nih..hmm..penat dah haihh taipp.Ketemu lagi kita nanti di epis0d mer0yan nak ke KOrea pulak.

 

 

 

byebye.

.

.

.

2012/02/11

Zaman Kegemilangan..(wtfood) –.-‘

Kalau dulu2,ni dah dikira paling terer superb tahap bajingan la bleh edit macam ni.Kau mampu nak cut muka kau letak kat muka retiss macam aku buat ni?? im a queen

haaa…lebih kurang macam tu la tahap kebanggaan yang ada dalam diri aku time 4-5 taun dahulu kala..hahaha abes muka budak2 kelas n sepapat aku jadi mangsa.Wal0p0n kaler kulit muka tak sama dengan badan tapi aku nampak artw0rk aku macam hebat gila ja.Eh,artw0rk?ha..gasaklah...20..

 

 

 

iclTempek muka atas gambar S.H.E  =D ..ce teka mana satu aku?Aku jadi Ella h0keh..yang nampak perut tu.Bila lagi nak tayang perut.Ngahahh~~ Dekna jadi Hebe n Leha gamb0 kanan skali jadi Selina.R0sak2~

 

 

Yang bawah2 ni kal0 tuan punya badan teng0k mau sumpah seranah aku 7 keturunanhuai xiao' ..

 

^LEHA^ 

Leha..0h Leha..muka kaler lain badan kaler lain.. XD

 

 

MIRA 

Mira cakap dia geli teng0k gamb0 dia yang nih.HAHAHH pai ..

 

 

ina

Yang ni member aku edit muka Dekna.Hai bu zu0..Aku edit muka Dekna jadi macam kat bawah ni

 

 

ina lee 

Ina Lee! Dekna sumpah seranah aku tak hengat time teng0k gamb0 ni.C0mel ja aku teng0k..hapa daaa... peace~

 

 

LIZA6

tea time Liz Lavigne.. HAHA.. ;p

 

 

Banyak lagi gamb0 law0k2 tapi dah tak had0 sebab pendrive yang time aku beli kena beratur pukul 6 pagi kat depan PC Depot tu dah hilang.Pukul 6 pagi h0kehh..sebab 10 orang terawal ja pendrive tu.Dulu2 kan mahal benda2 alah camnih.Ada PC Dep0t macam2 tu la baru nak murah.Tunggu sambil2 minum teh ais kat kedai mamak then lepas minum aku termuntah kuar balik suma teh ais tu.Haha pukul 6 pagi dah gasak teh ais sapa suruh...ni d0k cite suma ni wat gap0?haha

See you later

 

.

.

.