Photobucket Nak tinggalkan komen guna FB acc?Click kat tajuk entri.Pastu tengok la bawah2 entri sinun tu.Ada comment box utk FB..makacehh~~Photobucket
..:: 。。心情故事。。::..

记忆像是倒在掌心的水
不论你摊开还是紧握
终究还是会从指缝中
一滴一滴流淌干净..


2012/02/13

Ko-Re-A! Aku Cabar Kau Mr.Kang!!

Assalamualaikumm! tajuk entri aku macam biasa sentiasa pr0pa lebih dari isi entri.Yang nak cabar Mr.Kang tu watpa??Huahahaa~

Ada dak sapa2 yang seum0r hid0p dia laaaaangsungg tak pernah naik flight? (aku angkat dua2 belah tangan n kaki untuk s0alan ni!) Khenggg~ sangat jakunnn dan bleh andaikan aku macam katak bawah tempurung.Ho?bleh ka guna peribahasa ni?takdak peribahasa yang hebak la plak nak terlintas dalam kepala aku skang.Huhu.0rang lain dari Langkawi nak ke Penang p0n naik flight ha0kehh..Aku ja masih guna cara tradisnel.Naik feri ke Kuala Kedah..pastu tid0q dah rasa macam 5-6jam tapi sedar2 still d0k tengah laut.Satu bukit 0r pula0 p0n bel0m nampak.HAHA ╮(╯_╰)╭  ..mujur la ada geng sejakunan iaitu Sensei Sifutt ku Ilham.Jangan marah Sensei n0ooo~

Kenyataan yang kita ni memang tak pernah naik flight.Devil laugh ..seb baik airp0rt kita selalu gak masuk antaq 0rang.. jemput 0rang..kadang2 nak cucuk duit p0n guna mesin ATM dalam airp0rt.Kal0 tidak lagi jakun takta0 nak cakap la..haha..dalam2 tak pernah naik flight ni jangan takta0 kami...jengjengjenggg.....

DAH BOOKING TIKET FLIGHT KE KOREA ha0keh!! xing fu nak cakap bajet bagus p0n cakap lah..dah lama k0ttt berangan nak ke KOrea.Tapi ni bukan sendiri b0oking la.... Abang aku, KeyYi yang t0l0ng b0ok’kan..DuoXie! thihihiiii~mana reti nak b0ok sendiri..Good girl ..

 

 

 

06-02-12_1242

Pi imegresen wat pasp0rt dulu..

 

 

06-02-12_1239

Nak wat pasp0rt kena ke Harbour Park sinunnn nuuuu...jauh nak mamp0ss.Hujung Langkawi dah. Gelabah jakun nak wat pasp0rt sampai lupa nak snap s0sana dalam 0pis dia (perlu ka? T_T).Mujur ayah aku snap.B0san tunggu anak2 dia k0t..haha.Habis2 jakun pastu bising tahap ann0ying la kami dalam tu. Tesempak pulak dengan Ain member kazen aku,Liz Ramli ha...sembang sampai 0rang panggil nama p0n tak deng0 dah.Ain sampai suami dia mai tepuk bahu sebab dia tak perasan dah sampai turn dia.HAHA sangat r0sak masing2..

 

 

2012-02-11 15.10.46H0ng se! h0ng se! macam pasp0rt China dah kaler..Ilham cakap rasa macam dah bes0 bila dah ada pasp0rt sendiri.Pftt~ bajet d0k muda lagi la teww~

 

 

pasport 

Pipi tembammmmmm!!

 

Kes nak buat pasp0rt saja p0n memang dah kelak0 tahap babann! KeyYi Ge macam lipas kudung ja nak b0ok tiket lepas adik2 dia cakap dah transfer duit.Isi punya isi f0rm, sampai ke part Passp0rt.No.. teng..tengg..tenggggg~ s0rang p0n takdak lagi pasp0rt!!! HAHAHA...es0knya tu aku dengan Ilham plak la yang macam lipas kudung.Dalam hari yang sama jugak la baru nak terhegeh hegeh pi buat gamb0 pasp0rt.Pastu masing2 risau nak wat pasp0rt kena caj b0pe??tanya 0rang macam2 jawapan dapat,.1 taun RM200 la..2 taun Rm300 la.. Sebetulnya RM100 untuk 2 taun 0kehh..you qian huuu lega.Jimat 0ngk0s d0ngg~ Lepas dah setel pasp0rt barulah bleh b0oking tiket..

 

 

Tadaaaa!! sniff~sniff~ (kembang kempis hidung-kuuu..) gyh17

lcct-incheon

Pi 3 orang ja..lagi s0rang Nurul, member Ilham.Aku tak kenal Nurul tapi belasah ja..ada mak kesahh..janji ada geng pi k0rea.Hebat bukan kami bertiga ni?Kahkahkah..dah la dalam Malaysia p0n tak pernah naik flight. Sekali taram flight nak pi Korea nuuuuuu~~ dasyatt!

 

 

-------

 

Pelan nak ke KOrea ni dah 2-3 taun k0ttt..last2 jadi jugak tahun ni.Tapi 3 0rang ja yang jadi..sedeyyyy~ Kami tak pi dengan agen.Gila bapak mahal kal0 pi dengan agen.Ini kami 3 orang t0tal tiket,tax n insurans bagai tak sampai RM2000.Untuk 3 0rang 0keh.Kal0 dengan agen ka..mau 3K setiap s0rang.Dengan duit s0ping lagi ha..uiiii...11 ..baik pi sendiri.Dalam masa 2-3 taun d0k pelan ni kami sampai dah bleh tau la subway kat KOrea tu line mana yang perlu kami guna nanti.HAHAHAHA pul0n masing2 p0y0... Haritu Ilham nak b0oking HOmestay tapi Mr.Kang cakap bulan 4 nanti baru dia 0pen.Dia suruh kami c0ntact dia lain nanti.Awal sangat dia kata.Teserlah lagi la ke-kalut-an dan ke-p0y0-an kami di situ.6.. Y0ler..lambat2 nanti full pulak tak ke naya.H0mestay Mr.Kang terbahekkk ha0kehhh..dekat dengan suma tempat s0ping glemer kat SeOul.Main minit2 ja kal0 takat Mye0ngd0ng D0ngdaemun Itaew0n Namdaemun..tuuu..seb0t nama tempat macam d0k pi tiap2 taun w0oo..KAKAKA~ meluatttttt!!

 

Haihh..ni la entri terpanjang yang penah wujud dalam bl0g aku rasanya.Sampai sini dulu cite aku mer0yan nak pi KOrea.Tak pi lagi dah mer0yan pastu kena c0p ‘macam 0rang gila talak’ dengan Mak aku. Aahahahah~ dah pi nanti terimalahhh..bepul0h entri pasal KOrea ja nanti n0kss..hahakk tuiiii~ Untuk yang nak travel sendiri macam kami ni better gugel la awal2 pasal KOrea dan jadilah se'-p0y0 dan se-gegeh macam kami 2-3 taun lagi nak pi dah dah gugel n dOnl0d subway KOrea dalam henp0n n ipad memasing.Sensei ja la ada ipad.. s0bssss..(haha dan lagi tu).Seterusnya yakin diri yang anda bleh travel sendiri ke KORea wal0pun tanpa agen.\(ΘεΘ )/

Cewahh..dah bunyi macam anti-agen dah nihh pasai pa..HAHAHH gelak lagi..taip ka cakap ka..asyik gelaaaaakk ja..apa nak jadi p0n takta0 dengan aku nih..hmm..penat dah haihh taipp.Ketemu lagi kita nanti di epis0d mer0yan nak ke KOrea pulak.

 

 

 

byebye.

.

.

.

4 comments:

yanasensei said...

hahaha lawok ah entri ni baca dok ghenyih ja ngan ayat2 ampa hahaha episod meroyan ke korea lawakkkk! HAHAHHA mmg meroyan la kita ni T_T

huzai said...

nama p0n entri megh0yan..baca tak ghenyeh sampai tinga tak sah lah. HAHAHA

ayumiyoshida said...

okeh ini nurul. sebenarnya terima kasih atas usaha 2-3 taun ampa aku boleh menyemak sama dlm planning ampa. kahkah, berangan2 tiba2 dah book tiket kehkeh. thank youu! heheh

huzai said...

memang untung badan la heangggg~~ HAHAHA ;P mari sama2 kita menuju puncak.ayat mer0yan dah keluaq