Photobucket Nak tinggalkan komen guna FB acc?Click kat tajuk entri.Pastu tengok la bawah2 entri sinun tu.Ada comment box utk FB..makacehh~~Photobucket
..:: 。。心情故事。。::..

记忆像是倒在掌心的水
不论你摊开还是紧握
终究还是会从指缝中
一滴一滴流淌干净..


2012/07/22

5th & 6th Day+Last Day @ Seoul, Korea

.

Assalamualaikummmm! tetiba dah sampai entri last day dah kat Seoul.Ni memang speed kalah subway Korea nih.HAHAH.Senang banyak betoi buat entri cara orang malas macam aku nooo..

Ari ke-5 ni pi Namdaemun Market, KBS Station(lalu ja depan KBS ni..keke..) dengan Handel and Gretel Cafe.Cafe Yesung Super Junior punya tuuuuu..menyampah gila mak nokss pi cafe tuh.Dia punya fans tu macam hapa lagi tah..rupa masing2 macam bangga ja dok melekat bontot dalam cafe tu.Aritu besday adik si Yesung upanya..patot la fans pulon sangat.Kami ni bengang tahap otomen dah time tu.Tengok kita macam kita ni tak pakai baju.Kalah geng Ajumma kat subway kalo bleh tengok orang.Jeles la tu kami segak2 belaka.

WUAH..WUAH..baling sliper kaihhh! :D 26 ..habes ja minum terus blah.Padahal lepas bope minit kami blah tu Yesung dengan kumpulan T-ara sampai. Huhuhhuhuhh..tapi takdak rasa rugi pon sebab nyampah. HAHA.Aku memang dari awal memang nak cancel ja plen ke cafe tuh.Dahlah jauh 1 hal.Kuar exit tak kena lagi.Ni suma salah aku lewww..gayanya direction yang aku kupi pes dari gugel ke cafe tu memang jenis orang yang suka bejalan tahap nak pengsan kot.Exit 6 lagi baguihhh baq heanggg! dekat gila vavengg dengan KBS kottt... tapi tak ingat la pulak Station tu nama apa.20 takpa.. lepas ni tau dah la nak agak.Seblom pi kan buta Subway.Mana tau suma2 tu..huhuu..apa2 pon layan ja lah gambaq kat bawah2 ni..gambaq aku bajet comel pon sekali..harghh2...

 

 

2012-07-11 14.47.47 Bangun, mandi terus siap n kuar.Memang kembung macam ikan buntal la muka aku.Kembang 2x ganda (–,-)zzz

 

 

2012-07-11 14.48.10Lagi dan lagi tempat yang sama 5-60 kali snap :D

 

 

DSC00791Namdaemun Market.Kuar Exit 5 tak jumpa la gate beso kaler biru tepampang nama Namdaemun tu..

 

 

DSC00794Banyak gila klip rambot..getah ikat rambot..enset strap bagai.Suma handmade.Tapi masalahnya 1 pon aku tak bekenan.HAHA.Banyak sangat jadi rambang mata tak tau nak yang mana.Jadinya takyah beli senang ceghita.

 

 

DSC00799Dalam plastik besooo tu tshirt Korea.5 helai 20,000won.Ok la dari kedai sebelah tu 4 helai 20,000won ye dak..seb baik gagah jugak nak jalan sikit ke kedai sebelah.Malas dah nak cari banding2 banyak2 kedai.Tak larat jalan mak..

 

 

20120711_162756 

 

DSC00804 Ondaway ke KBS n Handel Gretel Cafe.Sampai kat area ni tetiba aku rasa sosana dia macam dalam ceghita Masked Rider?Kamen Rider?Macam Gaban pon aku rasa gak.HAHAHA bye.Imaginasi tinggi.Taktau la pasai pa aku rasa macam sosana dalam cegita tu masa 1st time jejak kat sini.Ekekek~

Confused ..

 

 

2012-07-11 17.31.18 Geng baru balik koje ramai dok main basketball kat sini dengan baju2 ofis tu.Segakkk..ngeeeee~~

 

 

2012-07-11 17.39.01

 

 

2012-07-11 17.49.38 Taktaulah mana entrance ke KBS ni.Snap gambaq sambil lalu ja sudah..tak berminat nak jengok lebih2.Huu~~

 

 

2012-07-11 17.56.08

 

 

2012-07-11 17.57.05 Nampak dah Handel and Gretel..sebelah KBS building ja.Kentot pon dengaq.Kohkohh..

 

 

DSC00840Dua orang madu yang sentiasa mesrerrr..nangeh kalo Yesung tengok.Terharu..Huahahah~ drfvjwejdxjds (–,-‘)

 

 

20120711_190830Boleh la..balik2 Ice Peach Tea jugak yang sedap.Ayaq Ilham telebih pisang.Ayaq aku pulak rasa macam rumput.HAHAH.Oreo Cheesecake sedap.Oreo ni ja la pon yang geng blogger rekemen betoi2 sedap.

 

 

DSC00842 Tak dapat la nak buat posing ‘Fasha nak sandarrr’ kat dinding tu..

 

 

DSC00867Balik singgah kat Cheonggyecheon Stream.Takdak apa2 menarik malam kami pi tu makanya takdak la lampu or tanglung wona wani berkeliaran..haha bahasa..begambaq ja la kat dinding wona woni..huhu..

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------

 

LAST DAY! tak sabaq nak balik Langkawi hohoiiiii!!

Flight awal pagi jadi tak bleh nak beronggeng ke mana2 la seblom balik.Tak lena malam nak balik tu.Mandi pukol 2 pagi time Malaysia hoii..kat sana pukol 3 pagi dah.Pukul 5 pagi dah nak kena betolak ke Incheon Airport.Memang aku lena tak hengatt donia la jawabnya dalam flight.Weeeee!

 

 

DSC00877Ke Incheon Airport guna Jumbo Taxi.Suruh Ajumma tolong call.Kena bayo sorang RM50.Satu jam jugak la nak sampai kalo dari Happy Guest House.Gasak lahh.Gila kalo nak guna Subway.Tak sanggop la hakiuuuu! Luggage berat oiii..Beotigogae Station pon dah mengerikan dah tangga2 dia.Hahah.Dah lah berat badan makin turun.Tak mampu dah teman nak heret barang sarat2 camtu uii..

 

 

DSC00882

 

20120712_070800

 

20120712_064418

 

 

20120712_064853Bye2 Seoul~~ tinggalkan Korea dengan hati yang hepi n tak sabaq nak sampai umah.Ingatkan nak rasa berat hati buang sikit ka..hahahah takdak pon rasa macam tu..kuikui~

 

 

byebye .

.

.

2012/07/21

4th Day @Seoul, Korea

.

Salam n Selamat Berpuasa suma!! dah start bako kek dah aku...seb baik iman tebal walopun bau kek dari pagi tadi tak sangga2 wonginyerrrrr! bau wangi kek plus bau hangit mixer.Hahahh aku rasa mixer aku akan jadi macam taun2 lepas.Hangit n lingkopwing.Tiap2 taun mesti nak kena beli baru.Bisnes sakan sungguh tiap kali bulan posa..ahak..hak....alhamdulillah la walaopun lambat lagi nak raya tapi sehari seblom start posa lagi dah ramai orang tempah nak cepat.

Hokehh kemonn bebehh ceghita pasal Seoul tak abeh lagi ni.Ngehihh~~ arini entri untuk hari ke-4 kat Seoul.Number pon dah 4 makanya memang takdak ong la ini number kat Seoul..ni hari jalan2 cari pasal namanya.HAHA.Hari ke-4 tiga2 orang depa abeh demam.Nurul dari hari ke-3 lagi dah demam teruk.Masuk hari ke-4 time pagi tu dia pening2 lalat lagi.Ilham dengan Syida disuruh berehat.Cewah ayat..kalo tak rehat tobat kena demam teruk.Syida lepas makan ubat memang pengsan tidoq dengan aman..haha.Tinggal la aku dengan Nurul dok potong2 tempat yang tak payah pi dalam ketas plen.Keke..

Jadinya, kuar pon dah agak lewat so kami plen nak ke Dongdaemun Market ja la..tambah tak ong malam tu sebab hojannn..terbang 15hengget beli payung.Huhuh~ Suma nampak tak menarik.Jalan2 area Doota dengan Migliore.Tu pon tak masuk dalam.Takdak mood suma..dok lepak2 kot luar ja..gambaq pon balik2 tempat yang sama.Kohkohkoh...

 

 

Migliore SeoulJenoh keras kat sini sebab nak tunggu bendera Korea betul2 dok elok :D

 

 Doota Seoul Begambaq dalam hujan renyai..

 

 

Doota SeoulReleks macam takdak hujan..hebakk..

 

 Doota Seoul

 

 

Black Sesame Rice CakeBeli Ddeok ni time ondaway nak ke Itaewon.Sedap!!

 

 

Doota SeoulBerebot hoii nak duduk atas kerusi ni.Seb baik turn aku takdak orang lain sebok nak betenggek kat tepi.Hee~

 

 Mr.Kebab,Itaewon SeoulMakan kat Mr. Kebab ja sebab kedai makan dah banyak tutop time nih

 

 

Mr.Kebab,Itaewon SeoulMamat Mr.Kebab.Syida nak snap gambaq dia yang konon tengah bizi buat keja tu.Alih2 dia posing pulak.Haha

 

 

Mr.Kebab,Itaewon SeoulManjeww2 dengan Nughull..nguah..nguahh..

 

 Mr.Kebab,Itaewon Seoul Macam biasa..tempat yang sama wajib 5-60 kali snap XD

 

DSC00784

 

 DSC00783

 

 

 Welkam To The Rainy Night Stories..

Pang!pangg! tajuk ceghita buat loya.Ngahahh..ceghita ni memula macam malang gila la malam tuh sebab tertinggal tren.Last station sampai ke Hangangjin ja.Padahal Beotigogae lepas tu ja.Adoi..tak guna betoi sistem auto ni.HAHA.Mamat Korea dalam gambaq kat bawah ni la yang banyak tolong.Kalo dia tak tolong pakai tidoq kat Subway la jawabnya..sobss..susah gila kot weiiii kalo ikot jalan.Aku dah perasan mamat ni dari kat Itaewon station lagi.Dah sampai Hangangjin Station aku dengan Syida masuk toilet.Pastu dia pon masuk jugak.Kuar dari toilet tengok dia dok tunggu kat tiang depan nak touch T-Money tu.Pastu dok cakap sesama kami hawat mamat ni.Lepas kami pon tikkk kad T-Money tu dia pon ikot sama.Rupanya dia dok tunggu kami panggil dia kot2 kami nak tanya jalan.Memang aku panggil la..HAHA gila tak panggil tanya jalan.Tobat tak reti nak balik.Dia tolong nak tahan teksi haghammm sebijik teksi pon takmo benti.Siap suruh kami pi dok jauh sikit dari dia kot2 teksi mau benti kan..mana...dengan2 dia teksi takmo amek.HAHAHAH lawokk..bad Korean dia kata.Takmo benti teksi2 tu.

Jaaaalaaannnn dan jaaaalllaaannn lagi dalam hujan sat lebat sat renyai..jaaalaaann sampai terlajak pulak simpang yang nak di tuju tu.Huhuiii.Tapi kami ni asek gelak ja sepanjang jalan malam tu.Macam orang tak susah hati sesat cari jalan balik langsung.Huahuaa~ memang pangai macam ni tak bleh nak ubah.Tanya la nama mamat ni..tapi balik2 Mesia tak ingat pi dah aku nama dia.Hye Cheong Jung?Hae Cheong Jeong?hahah gasak bagilah..janji bunyi sama.Mujur la dia pon 1 arah dengan kami.Kalo iphone dia tu tak mampos memang dah awal lagi la sampai rumah.Bateri takdak pulekkk..memang saja la tewww nak bagi sembang banyak.Dengan Syida la sebab Syida jalan dengan dia.HAHA.Tak ingat pukul bope jumpa jalan nak ke guesthouse tapi rasa macam dah dekat pukul 3pagi time Korea.Dah lah sampai lewat.Tak reti2 jugak nak tidoq cepat malam tu.Dok sembang merapu dengan Syida n Nurul.Topik sembang tu sangat K.O! HAHAHAHA

 

 

Beotigogae1st snap gambaq aku failed!hahah sebok dok dengaq orang sembang last2 orang tu snap aku tak perasan pon.Jadilah mata gatal gediks kat situ.Wuah..wuahh...

 

 

Beotigogae 2nd snap ok.Kekeke.. CHINGU YA~~ JEONGMAL KAMSAHAMNIDA!!

angel

.

.

.

2012/07/20

3rd Day @ Seoul, Korea

.

Salam Ramadhan uols! malam nanti jangan lopa niat posa naa..dah sampai entri untuk 3rd day kat Seoul dahhh..makin malas nak menaip pulak rasa.Wuwuwuuuu~~

 

 

Destination : Namsan Seoul Tower, M Plaza Myeongdong & Seafood at Chungmuro -  해물떡짐0410

 

 

Happy Guest House Seoul Gambaq raya kalo dok atas sofa macam ni.Haha..sangat banyak poster BigBang dalam umah ajumma ni..

 

 

Happy Guest House Seoul 10 gambaq 10-10 tu la suma dia angkat peace orang tua ni.Kalah aku.. :D

 

 

Happy Guest House SeoulJom ke Namsan Seoul Tower!

 

 On The Way To N Seoul Tower Penat la hoii menyanggah bukit..bleh tahan jauh la tegha nak sampai..pastu ada tangga lagi.Brrr..  (–_-‘)

 

 

Coffee Antique at N Seoul TowerOndaway nak ke N Seoul Tower tesempak dengan cafe lawa2 sepanjang jalan.Kat sini saja berjam snap gambaq.Haihh...

 

 

Coffee Antique at N Seoul TowerCoffee Antique area N Seoul Tower.Ni bajet model la ni..huaa model kayu bleh la hanggg..  :D

 

 

Cafe at Seoul 

 

 

Cafe at SeoulAir yang dekat paip tu tak bleh sentuh wooo..

 

 

Seoul Nampak pempuan pulon kat menu board  tu.Hahah..

 

 

Bibimbab Suma benda aku nampak comel..

 

 

ojakgyo brothers Cafe dalam drama Ojakgyo Brothers.Kalo takdak banner gedabak tu pakai taktau la jawab dia..huhu..

 

 

Namsan Cable Car Sampai dah..sampai dah..cable car ni tak rasa gayat macam time naik cable car kat Langkawi.Keke..

 

 

Namsan Cable Car Masa tengah tunggu turn nak naik cable car ada 1 family Korea ni asek pandang kami senyum2.Siap suruh anak dia lambai tangan ke kami.Tetiba tingat macam ni la kot aku dulu2 kalo nampak omputeh tepi jalan aku suka lambai2 tangan.HAHAH..

 

 

Namsan Cable Car Ticket Round Trip Ticket.Wajib beli Round Trip.Toksah ler beli one trip ja.Kang balik tak pasal2 kena turun tangga banyak2 tu.Wuuu~~ lagi pon beza sikit sangat rega dia.

 

 

 N Seoul TowerWif Ilham Sensei Sifutt ^^

 

 

 N Seoul Tower Namsan Seoul Tower aka N Seoul Tower

 

 

 N Seoul Tower 

 

 

Padlock at  N Seoul Tower Jyeahhh akhirnyaaa! bleh jugak sandaq kat padlock ni.Kihkih..asek tengok dalam tumblr ja selama ni..

 

 

Padlock at  N Seoul Tower  Terujaaaa.. 0.0

 

 

Love N Seoul Tower 

 

 

 N Seoul Tower Love! Love! Love!

 

 

N Seoul Tower

 

 

N Seoul Tower

 

N Seoul Tower Khosyokkkk~~ gegeh nak tulis gak.Thihii~~

 

 

N Seoul Tower Tulis atas love orang yang dah hilang tulisan dia.Huahahhh~~ gasak bagi..

 

 

N Seoul Tower 

 

 

M PLAZA

Seoul Global Culture & Tourism CenterDah boleh pakai Hanbok!! tu pon mai lambat jugak.HAHA memang tak insaf betul geng ni.Asyik sangat kat N Seoul Tower sampai lupa tengok jam.Sampai2 kat Seoul Global Culture & Tourism Center (panjang aih nama)tu terus sebok tulis atas poskad untuk post ke diri sendiri.Ekekekee..

 

 

Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul

Rakyat biasa bersama Princess..haha.Me, Ilham, Nurul (Pwincess okehh) & Syida

 

 

Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul 

 

Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul Bahagia bleh pakai Hanbok.HAHA weeeeee~~~~

gyh21

 

  Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul Ececeiii~~ ada gaya bleh jadi menantu Korea ni.Kakakaka menantu ka hantu..terajang betis kering baru tiauuu..puiiii!

 

 

Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul wewwwitttt...macam sebati ja kan..

 27

 

 

Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul

agagaga~~~ awat rasa nak gelak guling2 taktau tengok gif pic ni

gyh3

 

 

Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul Wif my madu.. XD

 

Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul Princess Nurul ber-ranggi dengan pembantu.Kui2..

 

 

 

Makan seafood kat Chungmuro at 해물떡짐0410 (Haemul DDeokJim 0410)

해물떡짐0410

Tak snap pulak gambaq kedai dia.Keke lapaq tak ingat apa dah haihhh..ddeokbokki tu kemain nak order sorang sepinggan.Tekejut tokei kedai.Dia cakap 1 pinggan untuk 2 orang.Tapi rasa macam 1 pinggan dah cukup untuk 4 orang.Dah la pedas berapiii.Aku macam nak terlena makan suma2 ni.HAHA aku ni pelik sikit.Kalo makan terlampau pedas mula la mata ni lali2 layan ja rasa..macam nak tetidoq.Hadoii...pelik betoi pompuan nih.

 

 

해물떡짐0410 Sedap gila weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!

 

 

해물떡짐0410 Pulon makcik 2 orang nih..sentiasa ada gambaq pulon kalo buat something.HAHAH

 

 

 

 

TAMAT entri untuk 3rd Day @ Seoul.jajajaja entri tamat mengejut.

.

.

.