Photobucket Nak tinggalkan komen guna FB acc?Click kat tajuk entri.Pastu tengok la bawah2 entri sinun tu.Ada comment box utk FB..makacehh~~Photobucket
..:: 。。心情故事。。::..

记忆像是倒在掌心的水
不论你摊开还是紧握
终究还是会从指缝中
一滴一滴流淌干净..


2012/07/16

1st Day @ Seoul, Korea

.

.

 

Salam uolss! tudiaq tudiaq tudiaqqq...baru munculkan diri.Sebelum ni tengok orang lain pi trip ke Korea entri takda la banyak sangat.Pastu aku pon dengan yakin diri nak buat entri full la konon sepanjang trip kat sana.Ada hati nak lawan dengan orang.Puiii~~ last2 apa jadi?malas gila nak hapdet blog abaq heanggggg... sebelum ke Korea aku sangat heksaitedd sampai tidoq tak lena.Dahlah 1st time nak naik flight ni.1st flight dari Langkawi ke Keyel. Sampai dalam 10.30 malam kat LCCT.Pastu takdan pon bontot nak panas kat Keyel dah flight ke Seoul pulak pukul 1 pagi.2 hari 1 malam tak mandi nokss..layan..

Yang syoknya Ilham dengan Nurul kena tipu hidop2 dengan aku.Harghh2! aku cakap member aku nama Nisa yang nak join kami ke Korea.Padahal Syida la orangnya.Banyak kali tersasul depan depa time kat Mekdi tapi depa tak perasan.Last2 time dah nak masuk tu aku tunjuk border past nama Syida.Ilham dengan Nurul dok blur tak faham lagi.Yang laki2 3 orang nuu dah tak larat gelak dah kat belakang.Lepas Ilham tau memang makan kaki la Syida.HAHAHAHA lama gila la aku mohong Ilham dengan Nurul.Huhuuu mahapp yer..

 

*all pics credit to Ilham Sensei & Syifasya.Makaceh  bagi sedut manyak2..lap uols! (ΘεΘ)

 

LCCT Abang aku, Ajis n Hasif(tengah snap gambaq) pon mai untuk antaq 4 orang gadis semasa ke Seoul.Hahakk tak abes2 dok taip macam tu.Uik?KeYi Ge rendah dari Ajis.Huahaaa~~  =P

 

 

LCCTWajib ada gambaq silang tangan tiap kali jumpa.HAHA.Bukan senang nak jumpa Abang aku nih.Setaun 1-2kali ja bleh jumpa.Setaun 1-2 kali jugak la baru aku boleh bodek dia.Heh...yang penting beg Nurul menjadi pilihan untuk di posing2 :D

 

 

Incheon Airport

 

 

Incheon Airport

Dah mendarett kat Incheon Airport.Pagi tak ingat pukul bopa.Kepala cap ayam macam ni la..apa pon tak ingat. Bangun2 tidoq terus snap gambaq.Mata panda semangkuk..huhu..Ahkak Syifasya punya seat jauh nun di belakang sana sebab beli tiket last minute.

 

 Incheon Airport Syifasya n Me..wewwittt..1st sampai Korea muka memasing penoh ja..boolatt..lepas 2-3ari terus berat kami turun 4kg baq heangggg! dah la macam papan dah.Turun 4kg terus jadi lidi la kami 2 orang.HAHAH tak lawak.

 

 

Incheon Airport  Adik maniss 2 worang mau pigi mana....ekeke..Nurul wif Ilham Montana XD

 

 

Incheon AirportAku dok buat muka kesian renung masa depan padiaaa...Makcik Syida kalot ghosehh beg.Nurul jugak menten happy.Haha..eh jari aku jadi lain macam ja tu?

 

 

Incheon Airport

Start dari gambaq ni bermulalah ‘kacang pis/jari kangkang’ dari aku.Pose yang sangat tidak digemari oleh Puan Jammyhee hee~ ..

 

 

Then terus pi cari T-Money Card untuk nak guna kat Subway nanti.Niat di hati nak beli tapi Nurul ka Ilham  tah gi tanya apa tah kat 1 kaunter dalam epot tu.Aku blur..erkk..aku ikot ja bontot depa.Taktau apa.Hihihh.. Kat kaunter tu ada T-Money card jugak.Free ja depa bagi.Nanti topup sendiri ja.Jimat 3000won dah part Subway Card kan..pastu ke 7e untuk topup T-Money.Topup 20,000won untuk 1 minggu.Tapi hari ke berapa tah kena tambah lagi 10,000won.5000won pon cukup dah rasa.Tapi lebih pon takpa sebab kalo ada belen bleh pi cash balik kat 7e nanti.Weee..

 

 

Incheon Airport Banana u-yu…tak sedap.Huuu..stoberi sedap..

 

 

Incheon Airport Ticket Vending.Disebabkan dah ada T-Money maka pandang sebelah mata ja mesin tiket ni.Haha..

 

 

On the way to Gimpo Airport

Dari Incheon Airport ondaway ke Gimpo Airport.Kena turun kat situ untuk tuko ke Line 6 n Line 5 untuk sampai ke umah Mr.Kang.1jam lebih nak sampai hohhh..kena caj 4500won..yang pakai sliper itam dengan suar trek tu cina Mesia.Punya la speaking kami ni tengok2 dia cakap ‘masuk2..’ Huahahahh..tak bleh beza dah.

 

 

On the way to Beotigogae

Sunyi sepi dalam tren sebab tak masuk area bandar lagi.Lagipon awai pagi sangat..orang tak kuaq pi keja lagi.Pa lagiiii…tren ni kami yang punya la..masing2 pakat posing sakan.Aku ja yang dah nek lemau 1 badan rasa.Haha..

 

 

On the way to Happy Guest House

Lemau2 pon dan jugak seketoi..

 

 

DSC00381

Dah mula penuh sikit2..suma belek enset.Ahjumma2 pon kepuihh2 jari touch skrin enset.Ramai cakap orang Korea asek dengan enset ja 24jam tak kira tempat.Tambah2 dalam tren.Tapi bila dah tengok sendiri depan mata ni plus dok skodeng apa depa dok belek sangat ke enset tu barulah ku tahu..kebanyakan yang on9 social network tak tegha mana pon..kebanyakan dalam tren ni dok guna GPS dengan TV.Sampai kuar dari tren pon harap GPS kabo nak jalan ke arah mana.Dasyat..patot telinga masing2 pakat sumbat earphone ja.

 

 

DSC00382

Dah sampai kat Beotigogae Station! area guest house kami..wehuuu..syok lagi time ni.Taktau lagi bala apa dok tunggu kat depan nuhhh.HAHA..

 

Beotigogae Station Bizi snap siti situ sana sini.Aku dok tayang bontot tu hawatt.. (–,-')

 

 

Beotigogae Station

Escalator panjang tak hengatt.Agak tegak.Gayat mak nokss..lepas  sedap2 nek escalator ni ha..hamekkk..punya la banyak anak tangga kena naik!

 

 

Beotigogae Exit 1Yayyy dah dekat dah dengan guest house! pasni  terima laaaa..jalan canggah bukit saja nokss..

 

Jung-gu

Kami stay kat Happy Guest House : Tower villa 301, #432-2051 Sindang 2-dong Jung - gu, Seoul, South Korea. (post code 100-835)

Haaa..poyo seround bagi dengan full address sekali XD

 

 

Happy Guest House Seoul

Garden dekat dengan guesthouse.Somanggg~~~

 

 

Terminal Shopping Center,Yongsan

Sampai2 ja simpan beg terus ke Yongsan.Tempat gadget terbesaq kat Seoul.Gila bosan kat Yongsan.Sebeso beso Sopin Kompleks tu suma kedai juai benda yang sama.10x Lowyat lagi best.Koman2 Sentosa tu rasa best lagi dari sini :D yang penting kedai jual CCTV penuh dalam suma Sopin Complex n bangunan2 kedai tepi jalan kalo area ni.Kami singgah Terminal Shopping Center dengan Electronic Land ja.Pastu terus blah ke Itaewon. Isi perot lagi bagus hohh..

 

 

Itaewon Exit 3

Makanan Halal kat Itaewon Exit 3.Kebanyakan restoren Pakistan.Kalo nak makan makanan Korea Halal, kuar2 dari Exit 3 ni terussss jalan sampai jumpa Itaewon Fire Station.Belok kanan.Jaaaaalannnn lagi..lorong 1&2 abaikan.Jumpa lorong ke-3 belok kiri.Jalan sikit lagi jumpa la Murree Korea Muslim Food.

 

 

Murree Korea Muslim Food,Itaewon

Tadaaaa! ni la restoren tu..

 

Murree Korea Muslim Food,Itaewon

Interior dia syok..lawaaa...cukup suka la aku kayu2 cengginih..

 

 

Murree Korea Muslim Food,Itaewon

Sedapp!tambah2 Bulgogi amenda nama tuh.Tak ingat.

 

 

ItaewonSebenonye asal2 tu kami dah tak jumpa Restoren Murree.Putus asa terus makan Nasi Beriyani kat kedai Pakistan  ni ja.Haha.. Bollywood sedia2 kat tv.Sini la kedai makan 1st yang kami singgah melahap.Eh?hawat aku rasa muka Nurul dalam gambaq ni macam muka aku ja??HAHAH

 

 

Nasi Beriani Ayam, Itaewon SeoulShare 4orang.Simpan ruang dalam perot kot2 jumpa kedai makanan Korea yang Halal kan..haha.Tapi series padat perot makan Nasi Beriyani ni.Perot Malaysia kata ko..kena nasi lega la..mujur la jugak tesempak dengan mamat2 Korea dari Tourist Information.Kalo dak pakai tak makan la makanan Korea kat Korea.Bukan senang nak bleh makan makanan Korea Kat Korea hoii...eiihh..ayat apa nih..

 

 

Murree Korea Muslim Food,Itaewon Seoul Tuan kedai kena suruh snap gambaq kami berempat.HAHA sabo ajo ler Incek yerr..

 

 

Masjid Itaewon, SeoulMasjid Itaewon.Kuar dari Restoren Murree tu jaaaalaaann sikit pastu nampak la jalan nak ke masjid ni.Dok sebelah kiri.

 

 

Night view at Itaewon

Ondaway nak balik ke Beotigogae.Area Itaewon ramai gila maknyah.Hahah macam tak caya pulak.Badan suma besaq2.Kalo tengok memang sah2 la tau kata laki.Tak macam Mesia..tengok kot belakang pon tak cam nyah ka pempuan senonyer.Huuu..

 

 

Itaewon, Seoul

 

 

Tower villa 301, #432-2051 Sindang 2-dong Jung - gu, Seoul

Sampai dah depan bangunan guest house..nampak dak yang 4 tingkat tuuuu...penat gila la jalan canggah bukit. Pastu tangga belakang kami tu lagi nak kena lalu.Lepas tangga tu nak kena naik tangga ke tingkat 3 lagi pulak nuuu...Hoooooohoiiii... (´ヘ`;) mau ka tak turun 4kg berat badan.HAHA.

Panjang la hoiii entri!nak bye2 dah.Sok lusa sambung lain.Alahh baru pasan ada gambaq yang takdak watermark plak..gasak..dah la gambaq cilok.HAHA.

 

 

37

.

.

.

4 comments:

lyana kamal said...

Weweee, seronoknya.. lyana tunggu next entry okayy ;DD

huzai said...

Makaceh..bila taun la next entri nk msuk pulak.hahah.. pemalas thp otomen dh ni

٠•●♥ Syifasya Ramli ♥●•٠ said...

tahniah anda telah tak malas..tolong tiup2 kat mak noks sama plsss

Key Arshad said...

HaHaH.. Jelehhhhh....! Abeang heang p awai thn dpn la mokalo mcm ni..