Photobucket Nak tinggalkan komen guna FB acc?Click kat tajuk entri.Pastu tengok la bawah2 entri sinun tu.Ada comment box utk FB..makacehh~~Photobucket
..:: 。。心情故事。。::..

记忆像是倒在掌心的水
不论你摊开还是紧握
终究还是会从指缝中
一滴一滴流淌干净..


2012/07/17

2nd Day @ Seoul, Korea

.

Salam!!! 2nd day @ Seoul..

Hello Kitty Cafe & Myeongdong.Hari kedua plen dah makin berubah-ubah.Orang dah terer guna Subway kannn..balik guest house pon makin lewat la..hahak..

 Happy Guest House, SeoulBaju ibu mengandung.HAHAHA galak nooo dok Korea pakai baju kain gedik dengan suar merah bagai.. Ahkak Chipacha lawa!!

 

 

Semangat pulak nak buat entri.Semalam bukan main malas nak hapdet.Bejenohh gagah taip.Hari ni semangat telebih pulak.Tak faham aku dengan diri sendiri.HAHA..hari kedua ni nak poie Hello Kitty Cafe.Direction yang aku kupi pes kat gugel sangat laaa jauhnya punnn adoii..padahal bleh ja kuar ikut Exit 8 ka 9 ka..Line 2 dah betul cumanya kuar Exit 9 la lagi bagus sebab lagi dekat hohhh..kami ni ikot Exit 3 ka 4 tah.Jauh nak mampoihh..cari Starbucks pon tak jumpa dah.Patot kena jumpa Starbucks dulu.Padan muko..last2 tanya mamat Korea.Mamat Korea lagi..ya la, minah Korea kita tanya apa suma taktau.Pastu asyik nak larikan diri ja.Macam la orang nak telan depa.Kalo yang laki2 ni tak reti cakap English pon depa try jugak nak tolong.Lepas mamat tu call tanya kawan dia pastu dia pon dah tak reti nak kabo direction dalam English last2 dia suruh kami ikot dia.Dia tolong bawak tunjuk cafe tu.Haa..baguihhh...

 

 

Direction to Hello Kitty Cafekupi kat sini map http://libby-linandkoka.blogspot.com herherr..jangan lupa na..pi ke Hongik Univ. Station Line 2 kaler ijo tua n kuar ikot Exit 9.

 

 

Mamat KoreaMalu2 kambin..ijo neon tak hengattt kasot dia :D dia pon tengok GPS nak cari mana Hello Kitty Cafe.Orang Korea memang tak bleh idop la nooo kalo takdak GPS..wuuuu~~

 

 

Hello Kitty Cafe SeoulWeeee!! jumpa dah..dok cerok cafe ni..kalo mamat tu tak tunjuk memang pakai pening lalat la kami.Pi pulak ari ahad..memang tak kena time laaaa..full!!

 

 

Hello Kitty Cafe Seoul

 

Hello Kitty Cafe Seoul

 

 

Hello Kitty Cafe SeoulBleh dok melaboq saham lama2 la kalo segak macam ni toilet.ekeke..

 

 

Hello Kitty Cafe Seoul

 

 

Hello Kitty Cafe Seoul 

 

Hello Kitty Cafe Seoul Buzzer..

 

 

Hello Kitty Cafe Seoul

Aku order Ice Peach Tea dengan Caramel Waffle.Sedap la jugok..tapi yang Ilham punya waffle tak ingat nama tapi ada buah2 tu sodapp..hehe..

 

 

Hello Kitty Cafe Seoul

 

 

Hello Kitty Cafe Seoul

 

Hello Kitty Cafe SeoulGeng Jepun ni nak jugak snap dengan kami.Bajet artis sat.Hahah..

 

 

Hello Kitty Cafe SeoulNi lawak.Muka beso talam XD aku dok tacap muka guna lens kamera Ilham.Mula2 takto dia dok snap.Lepas2 tau dan2 senyum control ghedott dagu.HAHAH

 

 

Hello Kitty Cafe Seoul Pasan dak tapak kaki kat cermin tingkap tu?haha ampehh

 

 

Hello Kitty Cafe SeoulSnap n posing tempat yang sama 1000 keping adalah wajib..ngaaa~~

 

 

Hello Kitty Cafe Handphone StrapHandphone strap.8hibiuuu hoiii..yang corak bunga2 tu gula.Amek jugak bawak balik.huhuu..

 

 

Seoul Subway

 

 

Seoul SubwayKe Myeongdong pulak.Purse sentiasa pegang.Mesti orang nyampah tengok.Keke..ada T-Money card dalam purse.Tak boleh nak simpan dalam beg galas.Ada koje ka nak buka tutop beg 5-60 kali.

 

 

 Seoul Global Culture & Tourism Center Seoul Global Culture & Tourism Center.Dalam M Plaza tingkat 3(?) waaaa aku lupa lagi! –,-‘

 

 

 Seoul Global Culture & Tourism Center Posing ja la seketoi dua..esok mai pulak naa.. :D

 

 

Tak dapat pakai Hanbok.Kami lambat.Dah full orang book hohh..kami kena pi esok tu pulak awal2 pagi book.Tapi macam besa la..macam kat Malaysia jugak pangai..tengah hari baru sampai.HAHA.Dah tak boleh try Hanbok makanya jom peghabehh duit kat Etude.Etude mughohhhh banyak weiiiii! takyah banding la dengan ticket flight lagi kena bayo bagai.Dah alang2 sampai Korea kan..bukan senang..beli ja apa yang mahal kat Malaysia tu.Ngeee…

 

 

Etude House Myeongdong Seoul Kaco ahh kapel nih..

 

 

Kali kedua pi Etude lagi satu area yang sama jugak sangat kelako..Etude lagi satu tu staf dia laki.Sebok dok ikot bontot kami.Paksa suruh orang hulur tangan dia nak picit aloe soothing gel.Terpedaya jugak la aku..beli 2 ketoi.Mau tak beli dua ketoi, 300ml RM28 sapa takmo hoih..time nak kuar dari Etude mamat tu dok ikot lagi.Pegang tudung aku pulak..dok rasa kain tudung tu.hahaha.Sorang2 dia pegang tudung nak rasa kain.Kat tudung bawal Syida dia cakap silk.ekeke gasakk..

 

 

Etude House Tony Moly Missha Banila Co. Barang free dari Etude, Missha, Tony Moly n Banila Co..dari Etude paling manyokk.Mak suka nokssss! ^,^

 

 

Etude House Moistfull Soothing Gel & Bellle Dress Set in Pretty LookEtude House Aloe Moistfull Soothing Gel 300ml RM28 & Belle Dress Set RM50

 

 

 Etude House Happy Teatime Green Tea Cleansing Foam Etude House Happy Teatime Green Tea Cleansing Foam RM9

 

 

Etude House Missha Tony MolyEtude House Baby Doll Puff RM21, Etude House Belle Dress Shower Cologne in Pretty Look RM21, Missha Tinted Jelly Lips RM26 & Tony Moly Lip Tint RM13

 

 

Rilakkuma Handphone StrapsBeli merapu2 kat Mek Nana.HAHA.Ada banyak lagi benda merapu aku beli tapi dah pi bagi kat dia baru teringat aku tak snap banyak lagi gambaq barang dia.Lugi..lugi.. :D

 

 

Rilakkuma SocksNak jugekk stokin macam ni.Tengok Jay Park pakai dalam tv show Music & Lyrics macam comei ja..

 

 

Seoul Summer Sale 2012 - Suju Fan & Subway MapNi ubat semak bilik.haha

 

 

Baru pasan takdak gambaq aku kat Myeongdong Street..wuwuwuwuuu..sebelom sampai Korea kemain cakap.. satu langkah ja nak snap 10keping gambaq.Bila dah sampai ha...hamekk..habuk pon taraaa..jadi tak kisah n malas camna tah..hishhh terukk..

 

 

Souvenirs From Seoul Dah pakat bagi kat orang dah baru nak snap :D hapa daaa...

 

 

byebye

cz09

.

.

.

4 comments:

hisara said...

bestnyer dpt jalan2..jumpe bae yong jun tak?hehehe
blog saya http://www.kotak-lirik-lagu.com

huzai said...

hehe..bestt! seketul artis pon tak jumpa.haha.cafe artis jumpa la..

kin said...

sy p korea gak 2 mgu lps..tp xbli byk kosmetik. blk sini rasa rugi lak, isk

huzai said...

Kin:kannn...dah balik baru nak nyesal kita nih.haha..lain kali borong banyak2 skincare kosmetik alang2 dah ada kat korea (T^T)