Photobucket Nak tinggalkan komen guna FB acc?Click kat tajuk entri.Pastu tengok la bawah2 entri sinun tu.Ada comment box utk FB..makacehh~~Photobucket
..:: 。。心情故事。。::..

记忆像是倒在掌心的水
不论你摊开还是紧握
终究还是会从指缝中
一滴一滴流淌干净..


2012/07/20

3rd Day @ Seoul, Korea

.

Salam Ramadhan uols! malam nanti jangan lopa niat posa naa..dah sampai entri untuk 3rd day kat Seoul dahhh..makin malas nak menaip pulak rasa.Wuwuwuuuu~~

 

 

Destination : Namsan Seoul Tower, M Plaza Myeongdong & Seafood at Chungmuro -  해물떡짐0410

 

 

Happy Guest House Seoul Gambaq raya kalo dok atas sofa macam ni.Haha..sangat banyak poster BigBang dalam umah ajumma ni..

 

 

Happy Guest House Seoul 10 gambaq 10-10 tu la suma dia angkat peace orang tua ni.Kalah aku.. :D

 

 

Happy Guest House SeoulJom ke Namsan Seoul Tower!

 

 On The Way To N Seoul Tower Penat la hoii menyanggah bukit..bleh tahan jauh la tegha nak sampai..pastu ada tangga lagi.Brrr..  (–_-‘)

 

 

Coffee Antique at N Seoul TowerOndaway nak ke N Seoul Tower tesempak dengan cafe lawa2 sepanjang jalan.Kat sini saja berjam snap gambaq.Haihh...

 

 

Coffee Antique at N Seoul TowerCoffee Antique area N Seoul Tower.Ni bajet model la ni..huaa model kayu bleh la hanggg..  :D

 

 

Cafe at Seoul 

 

 

Cafe at SeoulAir yang dekat paip tu tak bleh sentuh wooo..

 

 

Seoul Nampak pempuan pulon kat menu board  tu.Hahah..

 

 

Bibimbab Suma benda aku nampak comel..

 

 

ojakgyo brothers Cafe dalam drama Ojakgyo Brothers.Kalo takdak banner gedabak tu pakai taktau la jawab dia..huhu..

 

 

Namsan Cable Car Sampai dah..sampai dah..cable car ni tak rasa gayat macam time naik cable car kat Langkawi.Keke..

 

 

Namsan Cable Car Masa tengah tunggu turn nak naik cable car ada 1 family Korea ni asek pandang kami senyum2.Siap suruh anak dia lambai tangan ke kami.Tetiba tingat macam ni la kot aku dulu2 kalo nampak omputeh tepi jalan aku suka lambai2 tangan.HAHAH..

 

 

Namsan Cable Car Ticket Round Trip Ticket.Wajib beli Round Trip.Toksah ler beli one trip ja.Kang balik tak pasal2 kena turun tangga banyak2 tu.Wuuu~~ lagi pon beza sikit sangat rega dia.

 

 

 N Seoul TowerWif Ilham Sensei Sifutt ^^

 

 

 N Seoul Tower Namsan Seoul Tower aka N Seoul Tower

 

 

 N Seoul Tower 

 

 

Padlock at  N Seoul Tower Jyeahhh akhirnyaaa! bleh jugak sandaq kat padlock ni.Kihkih..asek tengok dalam tumblr ja selama ni..

 

 

Padlock at  N Seoul Tower  Terujaaaa.. 0.0

 

 

Love N Seoul Tower 

 

 

 N Seoul Tower Love! Love! Love!

 

 

N Seoul Tower

 

 

N Seoul Tower

 

N Seoul Tower Khosyokkkk~~ gegeh nak tulis gak.Thihii~~

 

 

N Seoul Tower Tulis atas love orang yang dah hilang tulisan dia.Huahahhh~~ gasak bagi..

 

 

N Seoul Tower 

 

 

M PLAZA

Seoul Global Culture & Tourism CenterDah boleh pakai Hanbok!! tu pon mai lambat jugak.HAHA memang tak insaf betul geng ni.Asyik sangat kat N Seoul Tower sampai lupa tengok jam.Sampai2 kat Seoul Global Culture & Tourism Center (panjang aih nama)tu terus sebok tulis atas poskad untuk post ke diri sendiri.Ekekekee..

 

 

Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul

Rakyat biasa bersama Princess..haha.Me, Ilham, Nurul (Pwincess okehh) & Syida

 

 

Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul 

 

Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul Bahagia bleh pakai Hanbok.HAHA weeeeee~~~~

gyh21

 

  Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul Ececeiii~~ ada gaya bleh jadi menantu Korea ni.Kakakaka menantu ka hantu..terajang betis kering baru tiauuu..puiiii!

 

 

Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul wewwwitttt...macam sebati ja kan..

 27

 

 

Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul

agagaga~~~ awat rasa nak gelak guling2 taktau tengok gif pic ni

gyh3

 

 

Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul Wif my madu.. XD

 

Hanbok experience at M Plaza Myeongdong Seoul Princess Nurul ber-ranggi dengan pembantu.Kui2..

 

 

 

Makan seafood kat Chungmuro at 해물떡짐0410 (Haemul DDeokJim 0410)

해물떡짐0410

Tak snap pulak gambaq kedai dia.Keke lapaq tak ingat apa dah haihhh..ddeokbokki tu kemain nak order sorang sepinggan.Tekejut tokei kedai.Dia cakap 1 pinggan untuk 2 orang.Tapi rasa macam 1 pinggan dah cukup untuk 4 orang.Dah la pedas berapiii.Aku macam nak terlena makan suma2 ni.HAHA aku ni pelik sikit.Kalo makan terlampau pedas mula la mata ni lali2 layan ja rasa..macam nak tetidoq.Hadoii...pelik betoi pompuan nih.

 

 

해물떡짐0410 Sedap gila weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!

 

 

해물떡짐0410 Pulon makcik 2 orang nih..sentiasa ada gambaq pulon kalo buat something.HAHAH

 

 

 

 

TAMAT entri untuk 3rd Day @ Seoul.jajajaja entri tamat mengejut.

.

.

.

12 comments:

SyUhAdA said...

besnye..siap bleh pkai hanbok lg tu..

huzai said...

memang bestt!weheeee~~~ rasa nk pakai lama2 tp apa kan daya..

nur ain maisarah said...

awat air pancut tu x leh sentuh?
*jakun di sini*

huzai said...

Taktau la pasai pa xbleh sentuh.pakcik2 yg mcm org majlis perbandaran tu tak bg sentuh.dok andwae2 smbil buat isyarat tgn xbg sentuh.huhuu...tp kedai kat korea kalo xbli jgn la dok sntuh brg depa.ni yg k.o psl korea

fasham said...

nak tanya bape bajet nak p korea teringin nak p tp nak kumpul bajet dulu hehe

huzai said...

1k prepare utk ticket flight dgn duit pginapan. Better checkin luggage time blk.sy ni terlalu bnyk sgt brg liquid size gajah time blk jdnya wajib checkin luggage la jwb dia.huhu..
Lg 1k sy prepare utk sopin mkn n jenjalan.gna subway jimat baaanyakk.brg kat korea mahal2 oiiii...bli souvenirs dgn skincare ja.skincare sgt murah dasyat dr mesia.huhu..kalo yg hantu soping mmg xckup la 1k ja ye dak..
Total 2k ja sy melabur utk ke korea.haaa pnjg lebar terang.hihi

fasham said...

wah tapikan mana huzai dapat info n map nak ketempat tu semua yer..huhu sori banyak tanya lak...

huzai said...

Kasi emel ke sy.sy send link info ke awk.sblm pi kna study dlu subway depa bg fhm skit2 nnt dh smpai sna sng nk redah.gugel dlu la seoul subway map.nnt smpai sna kat airport ada 1 kaunter sedia map n bleh soal mcm2 ke depa

fasham said...

fa_sham87@yahoo.com huzai leh emelkan kat sini tima kasih ye huzai

Nor Aqilah Kamarudin said...

stumble upon ur blog. sy pun stay happy guesthouse masa g seoul hari tu. :)

huzai said...

Nor Aqilah: heee..macam dok dengan mak n ayah kan?haha

lylla_abby said...

Salam. Boleh tak email kat saya detail sbb saya akan ke sana pd sept nnt. Saya nak tahu lebih detail tempat2 untuk makan. Teringin jugak nk makan korean food yg halal. tq.
email : lylla_abby@yahoo.com
tq i advance..:-)