Photobucket Nak tinggalkan komen guna FB acc?Click kat tajuk entri.Pastu tengok la bawah2 entri sinun tu.Ada comment box utk FB..makacehh~~Photobucket
..:: 。。心情故事。。::..

记忆像是倒在掌心的水
不论你摊开还是紧握
终究还是会从指缝中
一滴一滴流淌干净..


2012/11/29

TextCutie for Instagram

salam

 

TextCutie

 

 

Yeehuuu~~ Application apakah ini??Application ni untuk tulis quote dengan somang n jayanya lagi penuh bergaya.Bleh buat quote yang somang2 untuk Instagram ka Tumblr ka..Twit-Err ka..FB ka..suka hati anda lah nak tauk celah mana quote2 anda.Apa yang boleh aku katakan kat sini TextCutie memang cute somang tahap kadsfjdffv :D Benda free yang berbaloi.Aku pon Ahkak Syifasya yang rekemenkan.Memula takmo install sebab berat.1st aku tengok dalam 15mb lebih.Huiiiii... (o.0) tapi ada hari tu jadi 12mb++ ja la pulokk..jadinya aku install terus.Huhahak...cakap banyak takmo.Moh ler kita usha apa yang ada kat dalam TextCutie ni naaa..

 

 

1-tile

Ada banyak lagi themes dengan fonts.Nak lebih lagi yang cantik2 silalah install kat More Themes/More Fonts.Yang kat bawah ni aku cerita yang basic ajolah..kalo aku kira salah bopa item yang ada tu kira halal lah..HAHA (^_-)v

 

109 Themes (Standard)

Other Themes: Thanksgiving, Dream, Pink, Story, Gangnam Style, School

33 Fonts Style (Left/Center/Right)

Shadow/Non Shadow for Font – 15 font colors – 35 Stickers

So Many Emoticons:Smileys/Object/Transport/Nature/Flags/Animal/Food/Gifts/Horoscope

Fonts/Sticker boleh Rotate/Resize

 

SC20121127-194249-tile

 

Story Themes *aku install yang ni.hee~~ :20121129150736-tile 20121129150753-tile 20121129150817-tile 20121129150844-tile

 

Standard Themes *sebahagian ja la aku screencap.gilo nak screencap suma 109 theme tu?? XD20121127201233-tile cute instagram themes cute instagram themes 20121127201433-tile 20121127201512-tile 20121127201617-tile 20121127201650-tile20121127201720-tile20121127202156-tile cute instagram themes 20121127202329

 

Okehhhh habissss! cute2 gilos kan theme2 dia?baru la semangat nak mengayat..hehekk~

 

byebye

.

.

.

2012/11/26

Syifasya Ramli Engagement Ceremony

salam

 

Jeyeahh..malam ni stop sat cerita pasal wedding Ahkak Liz.Sebabnya selang 2 hari selepas kenduri baru ada outdoor photoshoot untuk dia.Pasal outdoor potosut ni pon banyak ceta gak nih.Cewah..banyak la sahngatt~~ Sambung nanti nak part 3 pulak.Heee~~

Jadinya moh ler kita sambung ceta pasal mejlis bertunang pulak yang berlangsung kat umah Cikgu Ramli jugak.Banyak majlis berlangsung hoii..dalam2 kenduri tawen tu ada majlis bertunang Ahkak Chipacha sayam!kuikui..mejlis sakan la Cikgu Romeli kita taun ni..9/11/12 akad nikah Ahkak Liz..10/11/12 kenduri Ahkak Liz dengan Adik Jan.Abang depa aku panggil Adik.Ikot pangkat kan..Ahkak Liz dengan Chipacha tak panggil adik pulak?haha..11/11/12 pulak majlis tunang Syifasya Romeli..3 hari turut2 mejlisnya..dasat..

Warning: Entri kereta api n penoh dengan gambaq sendiri dari orang yang bertunang XD

 

Ilham Liyana Syifasya Ramli  Nindiaaa mak andam kita untuk majlis tunang Syifasya..tak lain tak bukan Sensei Sifut Ilham Liyana! abaikan sosana belakang tu.Normal la tiap kali kenduri mesti larhh wajib ada 1 bilik yang camni kannnn..HAHA..baju pon Mama da legend buat sendiriii..aku dengan Ilham tolon boh part lace ja..keke..hantaran tunang Kiri tu hantaran dari pihak perempuan, kanan dari pihak lelaki.sirih junjungSirih junjung Ahkak Chipacha buat sendiri haukehh..hantaran pon dia buat sendiri.Superbb!IMG_0236Apa la yang kelako sangat tu..macam tersiksa ja tahan gelak :Dmajlis tunang syifasya Ni family sebelah kami.Jari penuh inai lagi tu adalah menantu baru Cikgu Romeli.Hihi..wife Adik Jan.huzai arshad Tadaaa...bermulalah sesi snap gambaq di tempat yang sama 1000 kali! ini adalah penyakit.Hahahahahah...

Dari Kiri: Me, Ilham, Syifasya, Nora n Ahkak Lizilham liyana syifasya Chipacha..jangan dok lena kat sini la.. =P

syifasya engagement ceremony

Ocococoooo~~ dah jadi tunangan orang dah my madew sayam ni..20121111_123057 IMG_0242 Ni lawakkk! tengok, nampak sangat pulon sampai Faiz pon tak sempat nak naik atas pelamin tu kami dah serbu camera.Hahahahhahaha perangai apakah inii...cian Faiz penat melayan kerenah kakak2 sepupu dia yang kepoh.IMG_0264Nindiaaa si tunangan iteww..Muhammad Adib.Betoi ka eja nama dia?gasak pi..Muhammad Adib..Muhammad Adib dah jadi tunangan orang..Muhammad Adib kena dengar nasihat Ummi ya Muhammad Adib..haha salu tingat drama Dunia Baru kalo sebot nama dia XDIMG_0256 With Cik Bella Nabila kita..my kazen jugak.IMG_0258 IMG_0257 Ni pon LAWOKKK! aku dok buat bebai kening meghedott apa kat situ.Bella pulak macam malaih layan. KAKAKAKAIMG_3284 Kan dah cakap..tempat yang sama 1000x snap.Ni kira ok la sebab berubah kedudukan jugak.HAHAH..yang kanan tepi sekali tu anak sedara aku, Najihah.Speaking omputeh macam bertih jagionggg abaq heanggg.. 0.0IMG_3286 Buah last kat tempat yang sama.Ngaaaa~~~

 

Tamat gambaq kat umah.. jom sambung outdoor potosut pulak.53

 

 

Langkawi Memula kami mai kat jeti kayu ni dulu.Aku pon taktau apa nama pantai n jeti ni.Yang penting dia dok sebelah dengan Pantai Pasir Hitam, Air Hangat.Tak snap pulak gambaq depa.Kami pon tak selca2 kat sini.Sepapat ni kalo tempat panas jangan harapp larhh..hahaha..panas pantai lain hoii!dok seminit pon bleh rasa dah kehangitan dia.

EngagementDatai Beach LangkawiMasterpiece Sensei Ilham yang di snap dengan Ipod 5 beliau.Kebanyakan gambaq kami snap dengan Ipod 5 dia plus camera Bella n Selemiah Sam aku sikit2.Hihih..Datai Beach LangkawiDah mula balik dahh..gambaq sendiri2 yang banyak.Hahah..gambaq orang bertunang dok kat Incek Hasif.Bila taun nak bleh tengok tah la..okeh,ni kami dah pindah ke location lain pulak.Datai Beach!Datai Beach Langkawi Best gila view kat sini! penuh dengan batu yang macam batu sungai.ilham liyana syifasya at datai beach huzai arshad chin Abeh2 posing macam ni la..buat serupa dukung anak.Haha..dah la kayu tak reti posing2 aku ni..ilham liyana Nora huzai arshad

 

 

Nampak dak model yang sepatotnya banyak gambaq dia dari kami lekat sipi2 ja kat belakang kami tu?HAHA ni dah macam bukan entri untuk majlis tunang Ahkak Chipacha.Ujong2 entri dah macam entri untuk aku, Ilham n Nora.Gasakkk! XD Apapun tahniah to Syifasya n Muhammad Adib! semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin seterusnya bahagia bersama hingga akhir hayat.Amin.. ^3^

Lastly macam biasa kalo gambaq kat atas dah beriban..opkos larhh ada gif picture to uolss..ngeee~~

 

huzai arshad chin

34.

.

.

2012/11/23

Liz Ramli Wedding #2

Salam suma..sambung Part II..masa hari kenduri ni macam agak bizi suma sampai baju pon bawak pi iron n pakai kat FF Studio.Buat macam umah sendiri.Masuk bilik depa pastu pulon aku dengan Ilham pakat2 iron baju n tudung memasing.Ahkak Chipacha pi amek kek dengan Nana.Baru aku pasan takdak pon gambaq aku dengan Syifasya n Nana time nih.Hapa daaa..kalot apa tah memasing..masing2 pakat ke sana sorang ke sini sorang.Sangat membizikan diri..apa yang di bizikan oleh kami tah la..pas dah pakai baju suma nak mekap pulak mak jemah ni..padahal kalo dah siap mekap muka sama ja jugak..kering seposen jugak..pi masuk mekap kat bilik pengantin dok try baju nuuuu..dengai tirai2 bagai..hebat..cermin dia siap lampu keliling frame. Wahh..rasa glamm nokss..dah abes mekap mula la sesi selca SS aku dengan Ilham.Pengantin dok kat tepi jenoss kena pakai sendiri baju kawen.HAHAHA pembantu terteruk dari ladang.. 20Lagi tak setel snap gambaq sendiri jangan harap nak stop.Last2 pengantin cakap ‘wei..tolong tarik zip sat wei..’ Hohhh baru la aku dengan Ilham tesedar dari lamunan glamor kami! KAKAKA..flying kick dedua orang ni baru tiaww Ahkak Liz nooo..heee..muahhh anda! don mad2 arr..

Fahamilah sepapat2 you yang macam2 kaheii ni..thiiii~~25..

 

 

 Malay Wedding Makeup by FF Studio.Nampak sweet ja kan?orang Langkawi acerr try amek depa pulak untuk mekap uols. Depa bleh mekap ikot macam mana kita nak.Depa bleh tima ja idea kita..takda la macam setengah butik tu.. tak tanya langsung dah pendapat customer.Bila customer complain suh ejas mekap dan2 la tarik muka 14.light mustard wedding dressTadaaa..cantik tak baju Ahkak Liz?? ^3^

 

 

Baju tawen ni pon Mama buat sendiri jugak.Kerrlasss kau Sufiahhh..bleh buka butik sendiri dah kot Mama.. keke..veil pon buat sendiri.Malam nak kenduri tu baru la aku tehegeh hegeh dok jahit lace kat veil tu.Tolong jahit part bunga ja bagi lekat sikit2.Kui2..dannnnnn kat bawah ni macam biasa yang sangat terbiasa tak lain tak bukan asek dengan snap gambaq we olss sendirii..mengabaikan lagi Akak pengantin kita.Nyahahh! v(^_-)

 

 

peplum Tudiaaa..mai lagi sorang geng selca, Adik Nora.Aku dengan beg datinnya..brrrrr~~ Ilham pulak dengan baju peplum glemorrnyaa by CikJah Dolmat.Baju aku pulak by Puan Jammy Mandagie.HAHAHA kau hada??

16

huzai arshad_ilham liyana_nora shakiraSebahagian dari beriban SS selca.Boh banyak2 kang uols pakat2 jatuh hati pulak kat we ols ni nanti..susah.. tao yan la..

huzai arshadYang ni culik dari Instagram Nora.Heheh..Nora ni happening orang dia.Jangan suruh dia cakap Kedah.Bleh tekentott tauu tahan gelak kalo dengar cara dia cakap plus ada pekataan yang dia tukar ke loghat Kedah kadang2 bunyi macam tuttt..HAHAHA anda sangat kelakar la Nora hoiiiiii..

hug

 

 

Kat depan cermin ni saja aku taktau la bopa riban keping dok snap.Lagi orang tak cakap nak balik lagi tu tak kuar2 dari tempat yang somang tuh.Nak snap full dengan lampu glemer tu dah ada tangga pulak kat belakang kami.Tak boleh nak renjak lebih2.Renjak2 buat tegolek 3-3 orang baru padan muka nama dia.Haha..tapi awat tak snap gambaq cermin ja??kann..awat la tak tepikir..huhu..okeh okeh stop dulu gambaq kami yang SS ni woiii.Moh ler tengok gambo dari lensa pro pulokk..

 

 

Pict.Cr: Muhamad Suhkry Abbas (potograper paling hot kat Langkawi.hihiii..)

Suhkry Abbas Photo Save dari FB memang vencii tauuu..pecah2 gambaqnyer pon adoi..gambaq last yang nomot 3 yang tangan pakat jadi macam tu suma tu sebab Abang Suhkry suh cakap ‘Muahhh!’ hahahah..rela dalam terpaksa masing2 tau kaa..takot candid tak menjadi.Aku riso jadi over ja muka.Ngaaa..siap suh Nana mintak nak tengok yang sekeping ni ja kat Abang Suhkry.Abang Sukry cakap riso sungguh depa..hihi opkos la uiiiii~~

Mustard wedding dress FF Studio Langkawi Haaaa cantik dan ensem! padan sepadan padannya! kiss''' yang kelako tu ada orang tanya somi pengantin pempuan tu doktor ka..enjinia naa..enjiniaa..pakai spek mata ja suma cop doktod nooo...keke~

rose petals_malay wedding Abang Suhkry yang baling sendiri kelopak bunga..(^.^)

Suhkry Abbas Photo My favorite picture!!! macam lari2 tah dari mana pastu ternampak hantaran terus ja terkam.

22

 

Seterusnya kat bawah ni lagi adalah gambaq yang sentiasa pulon sendiri2.Yang bestnya tu tak snap dengan pengantin! apadia laaa sepapat2 niiii.HAHA..sebenarnya kenduri ni buat dua kenduri serentak.Kira dua pasang pengantin la..abang kepada Ahkak Liz, Faizal Ramli pon buat sama2 kenduri.Dengan dia lagi laaaaa kami tak sempat snap sekeping ponnn! (=.=)

 

 

huzaiarshadchin Malu2 pulak gaya I begambaq tu dah kenapa..jarak sebatu dengan Ahkak Liz.Tak mesra langsung. HAHA..jadilahhh...dari takdak langsung kan..sobss..

huzaiarshad_ilhamliyana_syifasyaramli Dah start balik dah..selca selca! :D

peplum_halfmoon hijab Ileham Montana, Nora Shakira Shakiraa & Syifasya Romeli..nahh..nama glemer abang ampa bagi dulu.Hahah

Ilham Liyana_Huzai Arshad Kidnap dari Instagram Ilham.Hihih.Oh my mata pandaaaa...huzai arshadhalfmoon hijab_sakura Pulon tau aku jahit manik ni..boleh jugak pakai..rasa macam tak sempat siap ja aritu..tapi part depan tu memang tak siap.Tak lipat jahit.Takdak sapa nak tolonnn..suma Mak2 n Mama2 sibuk tak sempat.Ok la teww..terbentuk elok ja jugak kat muka..kuikui~

huzai arshad chin Kidnap dari Instagram Ahkak Liz pulak.Haha main kidnap kerap sungguh..ni la baru ada gambaq dengan Nana si kaness..keke..

 

 

Lastly..layanlah gif picture yang macam agak lawak bagi aku XD

huzaiarshad 2

 huzaiarshad 1

huzaiarshad 3

 

 

byebye .

.

.