Photobucket Nak tinggalkan komen guna FB acc?Click kat tajuk entri.Pastu tengok la bawah2 entri sinun tu.Ada comment box utk FB..makacehh~~Photobucket
..:: 。。心情故事。。::..

记忆像是倒在掌心的水
不论你摊开还是紧握
终究还是会从指缝中
一滴一滴流淌干净..


2012/12/31

Korean Makeup Tutorial by Pony

salam

 

Wuarghhhh~~~~ Akhirnyaa!! boleh amek jugak tutorial mekap si Pony nihhh! 没想到..没想到..dulu private. Susah bebeno nak terjah makeup tutorial dia.Pastu gugel punya gugel asek keluar gambaq tutorial yang sama ja kat blog orang lain pun.Kira2..dulu aku dah bejaya save 13 jenis makeup tutorial dari Pony ni.Hihih..tak sangka la pulak saja2 teringat nak buka ja Cyworld dia semalam.Tetiba boleh masuk terus dah kat bagian tutorial mekap tu.Wee~

我真的很很很很爱你的化妆造型!我很感谢~~kiss'' ..mood nak guna basa cina ja sejak dua menjak ni. Hihikk~ selit sikit..boleh la hangpa belajaq sikit2 kan..hahak.Haihh..bila la nak mekap glemer2 macam ni.Tapi kalo mekap pon untuk apa?2-3 hari sebelum majlis apa2 start sebok ja pikir nak mekap macam mana.Sampai ja hari majlis dan2 jadi malas pahtu terus la jadi macam mekap harian selalu2 dah tu.Kuhkuhh~ Eyeshadow 1 tone+eyeliner tebal kelopak atas+mascara+lip tint.Itu ja?lipstik pon baru2 ni ja la baru gedik pakai..tu pon kaler yang tak nampak.Hahahaha..blusher pon time keja ja aku pakai.Tak keja jangan harap.Tapi masa kat Korea haritu sapu blusher 1 tong boleh la pulak?kakakka.. (=.=’)

 

来..来..Moh ler kita tengok mekap yang simple lagi gojes nih..xi huan~

cr: Pony!

 Pony Makeup Korean MakeUp Style_Love Beam No.35 by Pony's _LOVE BEAM 16LOVE BEAM 2 LOVE BEAM 3 LOVE BEAM 4 LOVE BEAM 5 LOVE BEAM 6 LOVE BEAM 7 LOVE BEAM 8 LOVE BEAM 9 LOVE BEAM 10 LOVE BEAM 11LOVE BEAM 12 LOVE BEAM 13 LOVE BEAM 14 LOVE BEAM 15

19 .

.

.

2012/12/29

Handphone Skin – Hello Kitty

salam

 

Dah dekat 2 bulan dah aku lekat sticker ni kat Selemiah Sam aku.Malam ni baru rasa nak ceta pasal dia. Haha..dah bekurap dah ghopa dia skang ni.Sikit2 la kot tepi2 tu sebab ada manusia yang suka pegang buat macam enset sendiri khennn…aku ni pulon la check dulu tangan aku kotor ka idak kalo nak pegang Sely Sam aku tu.Sebelum pegang tu aku lap 3-4 kali tangan aku tiawww..ini org lain tangan entah pegang apa dari mana mai2 terus pegang.Bila check ada saja la depa tinggalkan kesan kat Sely Sam aku.Stress macam ni.Anak buah aku yang kembaq umoq 4 taun lebih tu pon tau okeh nak pegang tak boleh tangan kotor sebab enset Cikmah dah kaler putih dah..haha nama glemer aku dalam family Cikmah hokehh..agagaa..dulu enset aku kaler itam. Skang nih kaler putih depa pon reti nak jaga.Ini yang tua bangka tak reti2.GRRRRR..

 

2012-11-05 16.02.49Overdos kaler.Gatai tangan syok edit.Haha..tula ghoperr skin sticker tu.Yang ada tulis Hello Kitty tu lekat blah belakang.Tapi aku tak lekat pon sebab bukannya nak nampak kalo aku dah buh lam purse enset kaler pink tu.Aku ni bukan la gila pink tak hengat.Yang heran tu tiap kali beli barang apa saja mesti nak pegang pink jugak.Assume aku hantu pink la jugak kot.Tapi tak sampai tahap hardcore lagi.Ahak..hak..

2012-11-05 16.40.04 Segak tak tawan2.....??sangat gegurlss giteww..ada orang cakap ‘eeee..macam pempuan lekat camtu’.Abessss aku ni apanya senah oii..bukan pempuan kerhhh??haih..suka hati la nak lekat camna pon.Nak tengok la hang tu sampai bila nak jiwa taiko.Dapat boipren isok ni mau tau la konon kental sangat tu.Jangan over dari aku sudehh..aku dulu tak minat sangat Hello Kitty.Tapi sojak2 balik dari Korea tuuuu..masuk pulak Hello Kitty Cafe tuuuuu…haa..asek nak berKitty ja dah bila balik Mesia.HAHAHA.Hello Kitty2012-11-17 13.57.09Abes skrin2 pon Hello Kitty dah.Tuuu..gantung kat enset tu mahaii hokehh...KRW8000 besamaan RM24.Mahai bagi aku uii semata2 benda gantung2 ni ja..kalo kat Mesia ni tobattt aku tak beli dah.Kat Korea hulur duit kat kedai macam air.Laju ja beli.HAHA.. (=_=’)

 

Ok bye.Nak check order pulopp..Huarghhh letih mata den..

.

.

.

2012/12/26

ASK.FM

salam 

Ini adaloh jawapan untuk soalan yang orang tanya melalui ASK.FM.Kalau bleh tu letak leww nama.. ^^

 

 

 2013/04/08

Sora-Elements Garden

 

2012/12/26

ask.fm

 

.

.

.

2012/12/03

Liz Ramli Wedding #3

salam

 

Yuhuuu~~~ lai!lai! sambung part 3 pulopp yukk.Waktu ni dah lepas kenduri 2 hari dah rasanya.Outdoor photoshoot kat belakang Stadium Langkawi.Sepatutnya hari kenduri tu lagi dah sampai kat sini.Tapi tak sempat+hari dah mendung+hujan renyai dah turun n dah petang dinihari sangat dah.Abang Suhkry cakap tunda ke hari Rabu.Orite betehh..kami setuju ja camna ponggg~~ ^^

Senonya hari Rabu ni kelam2 buta lagi dah bangun siap2 then betolak ke Tanjung Rhu.Island Hopping kauu... Best la hoiii naik bot pusing pulau.Seumo hidup aku mana penah naik bot pusing2 pulau cenggitu.Tu yang esaited teruk tu.HAHAHA (=_=’).Takmo cerita part Island Hopping lagi. Sebabnya nanti nak type panjang. Entri kereta api lagi.Thiii~~

Jom nenok sesi potosut petang tu lepas balik dari Island Hopping.Lepas Abang Suhkry cakap nak potosut kat lalang2 2-3 hari sebelum tu, aku dengan Syifasya ni jenoh pikir celah mana la lalang yang banyak2 kat Langkawi ni.Mama siap teka cakap kat jalan nak pi Pantai Beringin kot..haha salah Mama salah!salah sama sekali.Kita suma teka salah.shy..kat belakang Stadium Langkawi ja uponyooo..HAHA! venciss tauu.. skang ni Abang Suhkry cakap dah botak dah padang tu.Dah takdak lalang dah.Shen me?yi jing mei you lalang ma??bu hui ba!!! haha galak buat2 dramatik pulak ayat.Kontraktor mana tah dah gondol abeh lalang2 cantik tu.. projek apa la pulak kat situ nanti.Ka umah bangaloss ka pulak.Sebok ja Mak Jemah ni pikir dah kenapa.Bio la dia nak buat projek apa pongg..jom tengok gambaq Ahkak Liz lagi bagus.Membebel 0 ja banyak Mak Jemah nih..ekeke~

 

 

MalaysianWeddingAku yang kena mekapkan hokehh..ahakss..takkanlah nak pi mekap kat butik lagi kan..Ahkak Liz cakap you ja lah yang mekapkan I noks..terus hilang keyakinan aku time tu.HAHA.Salu Sensei Ileham Montana yang dok buat keja mekap2 ni.Pi cari false eyelashes kat kedai pon tak reti geng ni..serabot nak pilih jenis mana.Last2 main hentam ja beli. Seb baik cantik eyelash tu hoiii..nampak natural+sekshii giteww..kihkih..Ahkak Liz memang suka akan ketebalan keningnya.Makanya gue nggak perlu usik bahagian itu.Aku ditugaskan untuk boh eyeshadow+eyelash+eyeliner.Itu ja jugak pon yang aku reti.Haha..wedding photoshoot Videographer, Abang Isham tengah intebiu pengantin ^^  yang bediri baju putih dedua tu Abang Suhkry n wife dia.Yang tengah pegang benda apa tu anak Abang Suhkry.Haha lighting kot?gasaklah..siyes tak macam anak beranak.Aku memula ingatkan yang tu adik Abang Suhkry.Kakakaa.Liz Ramli_Asrol Ali outdoor photoshoot Gambaq candid dari enset ja suma..outdoor wedding photoshoot Banyok ni ajo la..gambaq kat sini Abang Suhkry tak upload kat FB dia rasanya sebab mai sini nak shoot video senonya..aku dengan Syifasya la pulak yang over2 snap celah lalang.HAHAKK..tuiii~

LizRamli+AslroAli Cute gif picture from Perantinss ^3^page Dah mula menyelit dah dua orang ni..haha..aku nampak tembam n muka lebar kalo pakai shawl dengan inner cengginih..bunga pon layu takmo kat aku XDhuzaiarshadchinSyifasyaRamli Cakkk! main cak2 pulak Ahkak Chipacha kita..lalang tinggi dari dia =PHuzaiArshadChin Ni pulak dah macam tengah ngap bunga :DSyifasya Ramli Lai, hui jia aaa~~ lai2...dah angkat beg rotan ajak balik dah tu.Kihh..balik2 tu dalam keta hanya tuhan ja yang tau betapa gatalnya kaki dengan tangan kami bedua.HAHAHH hamekkk..pulon sangat dok masuk celah2 lalang tinggi tu padan muka.Garu sampai calar kulit memasing (=.=)

 

Zai Jian! sambung last entri nanti pasal shoot video pulak kat Tanjung Rhu.Last Part for Liz Ramli Wedding..

 

 

 

19

.

.

.