Photobucket Nak tinggalkan komen guna FB acc?Click kat tajuk entri.Pastu tengok la bawah2 entri sinun tu.Ada comment box utk FB..makacehh~~Photobucket
..:: 。。心情故事。。::..

记忆像是倒在掌心的水
不论你摊开还是紧握
终究还是会从指缝中
一滴一滴流淌干净..


2013/01/10

Liz Ramli Wedding #Last

salam

 

Akhirnya..sampai jugok last part por wedding Ahkak Liz.Wei shen me na me jiu ei?!haha..penyakit segan jangan tanya larhh..untuk last day ni we’olls pusing2 pulau.Island Hopping kata ko..mak sangatlah terujesss!!Excited! nama ja duduk Langkawi tapi aku tak pernah pusing2 pulau.Bopa puluh kali dah dok bagitau benda ni.HAHA..

 

Awal pagi dah bangun tapi totappp..subuh k.O untuk aku n Ahkak Chipacha.Good girl Not good..not good.. heww2~~ mana daknya..pukul 3 pagi tak lena2 lagi sebok besembang apa pon ntah tak penah abes2 topik.Sembang macam takdak siang.Dahtu baloq liat larhh memasing nak bangun.Paham ka apa itu baloq liat?bu ming bai?sila gugel.

Pagi2 dah tak sempat itu ini..tak sempat nak mekap..tak sempat nak breakfast..tak sempat segala2nya.Nak minum teh pon teragak2 takut buang masa,Haha cehhh!Last2 Mama mintak dia nak boh dalam bekas air.Siap tapao kue2 punya nak bagi anak2 dia breakfast.Heran nak ke mana2 kalo tak huru hara tak sah memasing.Mwahaha~~ Mak2 ni tengok ujung mata jeling siaqq2 ja..pehh..siap ada efek bunyi menjeling ponn.Ngahahh..mau ka dak, umoq dah kertu pon totappp tak berubah.Hang duduk pi la kat Mesia ka Korea ka sama ja menghalitttt! wakaka!

Janji dengan Incek potograper kita, Abang Suhkry nak jumpa pukul 8pagi kat Telaga Ayer Hangat.Bukan pukul 8 dah. Dekat pukul 9 rasanya baru kami sampai.Seb baik depa tengah breakfast. Kehh..jadinya tunggu pa lagiii! masuk toilet pakat2 pulon mekap memasing.Sebok mekap keluaq tetap sama ja muka seposen jugok.Kui2..1st time aku masuk toilet kat Telaga Ayer Hangat ni.Sooooo biutipullll!! gila tak snap?snap propprapp2 dalam toilet punnn…ahak.

 

 

Entri sarat dengan gambaq.Harap maklum~~~

page2 Dalam toilet yang di gembar gemburkan.Muka kami ja lebih dari pemandangan indah dalam toilet tu.Hahahh~~ #aptb

 

Lepas dah bekumpul kat Telaga Ayer Hangat ni we’ols begerak ke kampung apa nama ntah.Kat belakang Telaga Ayer Hangat ni ja aku rasa.Cewah..main rasa2 pulak..taktau cakap la aktau. Agagaaa~ kat situ perantin snap atas titi.Siap ada sorang pakcik mai tanya.Dia ingat tengah shooting drama.Bahahahh.Tu baru bawak lighting dengan payung apa tu orang panggil? yang nak bagi nampak pantulan cerah ke muka tu?HAHAHA nahhhh..gasakk bagi cakap melalut. Taktau la haku barang2 orang potoshoot nih.Huhuk..tak dapat la pulak gambo candid kat situ dari Ahkak Liz.Dok kalot mintak yang lalang dengan Island Hopping ja,Hishhh…

 

20121114_093632 Towwwwww!nak pi be-sememeh(tak paham sememeh?gugel2..) dengan angin laut pon totapppp..beg datin! Almaklumlah..tu beg doraemon sebetulnya tapi versi vouge.KAKAKA benci haku.. Malas dah nak pindah2 barang ke dalam beg lain.Angkat ja 1 beg tu ke mana pon.Tak kena tema pon gasakk larhhh..ada mak kesahh.Kulit aku cerah semacam kalo kena cahaya luar.Cerah dari Ahkak Liz pulak tuh.Nampak bebeno mohong kaler kulit aku tu xD

page1 BTS @ Gua Cherita ~~ Tobat aku tak jejak kaki kat tangga yang gambar bawah sebelah kanan tuuuu.Dalam hoiiiii!!! nampak ijau n kelam ja air dia.Dok tebayang boya ja dalam kepala. HAHAHAH typical minded.Plus pelantar dia tu kecik+belumut bagai homaii2~~imagine kalo tegelincir..ohoiii pikir terukk aku nih.HAHAH zzzZZ gelak tak abes2..

2012-11-14 10.15.09 Nampak tak tawan2 bukit di sinun teww??itu adalah kampung tok nenek moyang yang tak penah terjejak.

Sawatdee kaa~~khun sabai di mai?khun mi fen reu yung?chan chob khun. huai xiao'

Wakaka nak ngorat ja keja hang nohhh…bukit yang nampak blur2 tu adoloh Thailand.Dok nampak dah haa dari Tanjung Rhu.Macam dekat ja.Hai la..hai la…bila la nak boleh jejak kaki kat Thai..

IMG-20121120-WA0034 Ni lagi satu aku tak sanggup!!hahaha penakot banyak benda sangat ni padiaaa..aku dengan Ahkak Syifasya dok dalam bot ja dengan Abang Hafiz.Pusing sampai bekali2 dengan bot sebab nak record macam2 s udut.Pehh…suka2..Saya Suka Kalau Bot Tu Bergerak Ke Sana Sini Sinun.Kalo dok diam ja tak ke mana2 aku mula la pikir benda2 ngeri.Kakaaa teruk sangat hang ni hoiii! dalam 20min kot siap shoot gambo n video.Kot ja la minit tu..tak hengatt pi dah aihh..

elok ja depa naik bot tenggggg!!!tenggelam terus pulau pasir tu.Wuwuwuwuwu serammm!Wipe ..

pageMencelah..hahak~

page3 Awwww Madeww tayamm~~ takot2 pon gagah sua kaki jugak.Wa tabik sama lu~ clap!clap! 

 

Okeh..tamat dah gambaq dari Selemiah Sam,Seleha Sam & Selemun Sam.Tudiaa nama enset memasing.Tu tak masuk Badariah Bukhori abang aku punya lagi tuh.KAHKAH.Tah hapa2 la adik badik ni boh nama kat barang memasing.Penyakit berjangkit.Jom la tengok gambo yang di cilok dari FB Abg Suhkry.Cek sedut sikit nooo..thihiiii~~

 

Sila jangan jeles.Wuwuwu~~ T_T

6239_484003774965022_1346267985_n Ni la titi yang di maksudkan.

306711_484003851631681_1566582024_n Wo Ai Ni Mennnn~~~~ :D

15211_484003874965012_1857684518_n Apa nama pantai ni?yang sebelum sampai Tanjung Rhu tu?aku tak penah tau nama dia.Hahah..

59620_484005191631547_951424054_n Ombak Rindu versi bot laju.Ahahhh ^3^

542877_484003738298359_1226026273_n Nindiaaaa sebelum pulau pasir ni tenggelam.Nampak tepi2 dia macam cetek n bleh jalan ja kan?No no no~ dalam tu hangpa tau kaaaa.. (+_+)

305583_484004051631661_1648034793_n Happy dalam gementorr kata Ahkak Liz bila dah abes shoot kat sini.Haaaa mau tawww larhhh..

536289_484005284964871_2047212864_n Aww..hen lang man ohhh~~~~

539996_484004708298262_454284614_nBelon meletup pongpangg2 sepanjang jalan nak ke pelantar tangga tu.KAKAKAKA

535611_484004864964913_738289537_n Ni sebelum air naik.Lepas dah naik tu air banyokkk sampai tenggelam daaalammm pelantar ni. (o,0)

311139_484004341631632_4063527_nCantik! suka tengok gambaq ni.. ^3^

546995_484004408298292_1329382846_n

550128_484004068298326_1793319034_n  Time snap gambaq ni aku dengan Chipacha n rideba bot tak turun.Celah2 tu jugak la ada bot lain lalu.Gilakkkk dia punya alun tu macam nak tebalik bot okehhh.Tapi Abang Hafiz dengan machonya pegang kayu kat jeti kecik ni n tahan dengan kaki rileks ja..aku dengan Chipacha muka cuak toksah cakap larhhh! tua 5 taun rasa.Jantung tu kalo boleh nak cabot letak kat luar sat.HAHAHA..dah la tak pakai life jacket memasing.Hebak2..

579000_484005031631563_1044622321_n Scene lari untuk video yang kena cut 2-3 kali.Haha..

 

Hao la hao la..tamat sudehh ceta pasal wedding Ahkak Liz sayamm..tapi ada gambaq kenduri kat Behrang yang sangat gojess! buat Extra entri la pulak kot nanti.Ekeke~

 

byebye

No comments: