Photobucket Nak tinggalkan komen guna FB acc?Click kat tajuk entri.Pastu tengok la bawah2 entri sinun tu.Ada comment box utk FB..makacehh~~Photobucket
..:: 。。心情故事。。::..

记忆像是倒在掌心的水
不论你摊开还是紧握
终究还是会从指缝中
一滴一滴流淌干净..


2013/08/29

Syifasya Ramli & Muhammad Adib Wedding

salam

 

p/s: gambaq yang banyok plus taip berjela-jela yang boleh bikin orang tak faham n loya nak baca.takyah baca la.tengok gambo dah.macehh..

 

Tak jadi nak karang cerita panjang2 pasal depa dua orang nih sebab gambaq scandal depa banyak yang takdak kat haku.Selamat Chipacha dengan Abeangg heangg noo..haha..boh mana ada sudah.Ni pun satgi aku beletiaq ja pun dah bejela-jela taip.

 

key arshad syifasya ramli

Tamat sudah drama scandal deyolls..lama gila drama.Kalah telenovela.Gambar twin atas sekali yang tengah tu dah berjaya meremukkan hati seseorang masa hari konvo kat UPSI.Ahkak Chipacha cakap tu anak dia.Somi dok study jugak lagi.Anak tinggai kat mak kat Langkawi.Wakaka propa teruk geng nih.Abang aku pon sama jugak.Asal rasa macam nak lari ja mula la keluarkan gambaq scandal anak beranak depa.Twin ni anak sedara kami.Adam Amzar dengan Adam Amsyar.Kecik2 dah telibat dalam scandal mak nakan pak nakan depa dah.HAHA.Drama kena tamatkan dah la..sebab memasing dah nak kawen n juga dah kawen pomm ahkak Syifasya sayam ni..Abang aku bulan 10 nanti tamat la aktiviti begedik dengan adik sebedik bojang.Begedik cara ada isteri la pulak nanti kan..2Moh ler layan gambaq kawen Syifasya Ramli dengan Muhammad Adib.Hari kenduri aku dengan Che Aisha tidoq kat umah Maksu Na.Pukul 5 pagi baru lena baq heangg..last2 kompom larhhh bangun lewat.Tidoq pasang aircond pulak sah2 la tidoq mampoih dedua orang.Maksu aku sampai naik nyampoh tunggu.15 Akad nikahnya pagi jadi sampai2 ja orang dah abes akad nikah dah.Sobss..

 

 

Gambaq cilok dari Rifdi Haziq hp:012-5700069 (FB page Rifdi Haziq Photography)

 Nasha Hashim hp:012-5628034 (FB page Langkawi Wedding Planner)

cewahh..pomot!pomot!bukan apa..anda takkan nyesal lah kalo guna khidmat depa.TERBAIK!

Muahaha~~

Suka Rifdi punya gambaq.Tone2 gambaq yang dia snap puas mata ni hohh bila menengoknyer.Cerah.. dengan nampak soft2 lagi..itu yang Mak Jemah loikedd sangat!Gabungan Rifdi dengan Angah memianggg melatopss nooo~~~ gambaq kawen takda la macam dok be-ready sakan tunggu orang snap.Macam aku ya la..aku ready sakan sebelum orang snap.Wakaka.Lagi satu bukan macam gambaq model pakaian dok posing dalam majalah wanita tu.Paham dak?nak kabo kata candid la ni..hahaha gasak hangpa la nak paham ka dak.Wedding package dari Langkawi Wedding pon mantopp!cer pikiaq tengok.Semua dari pelamin.. mekap.. hingga la ke tukang amek gambaq sumanya mai 1 package.Untung amek macam ni.Tukang mekap macam biasa Rayyan Al-Hafiz leww..mekap yang tak over.Yang best Angah akan ada sama masa hari kenduri untuk jaga pengantin dan..‘barang2’ yang dia pasang supaya tak jadi tsunami.KAKAKA takda la..guro ja..dia jaga pengantin supaya bila half majlis tu takdak la pengantin tu comot..baju senget la..tudung crown tengkolok(betoi ka eja?) senget la..sampin longgar la.. macam2 lagi lah.Takmau lagi ka macam tu???ada orang jaga kita bagi sentiasa lawa2 sapa takmau??moh ler layan gambaq kaihh..bopa kali dok moh2 dah ni.

 

Tarikh: 17 Ogos 2013

10 Syawal 1434

Sabtu

 

rifdi haziq photography Suma baju pengantin pempuan n lelaki made by Mama naa..mak aku tukang jait last minute kat certain part.Haha..

syifasya ramli

rifdi haziq photography

rifdi haziq photography

syifasya ramli

1186966_10201857548986620_1760170792_n

syifasya ramli

syifasya ramli

rifdi haziq photography Ceceii..begaya sungguh Muhammad Adib

 

Skang moh ler kita gerak ke gambo SS weolls pulakss..hahakss..

huzai arshad Awai2 dah poyo.Begambaq macam dia yang bakaq suma chupchakei tu.Padahal tolong packing ja.

huzai arshad Ni pon sama.Tolong gunting lace ja pon senonyerr..thihiii~

henna simple hujung jariTudia..macam pokok duri dah inai kaki XD

pelamin vintage simple by langkawi wedding plannerPelamin ni cek sukaaaaaaaa!!! simple & suwittt sangat! Orang Langkawi sapa2 yang nak pelamin simple sweet kemas sila leww ke FB Langkawi Wedding Planner.

pelamin vintage simple by langkawi wedding planner deco vintage meja makan beradab Meja makan beradap punya deco.Dengan cermin2 kauu..

meja makan beradab simple by langkawi wedding vintage photo booth by langkawi wedding plannerSweet photo booth nihh! sayang hujan lobat plak masa hari kenduri.Hilang mood.Begedik sat ja kat sini.Payung lace tu bakal jadi prop turun temurun family kami la nanti.HAHA

brooch hand bouquet by langkawi wedding planner Glemer larhhhhh hand bouquet depa..brooch bouquet pulakk..bling2 sana sini :D

langkawi wedding planner Siyes rasa macam nak peluk wak balik.Ngeee~~~

deco by langkawi wedding planner Deco suuuumaaaa suwitt2 n somang!Rajin la Angah kita ni dok melipat bunga origami dengan cucuk labuci labuca kat bola bling2 tu.

huzai nasha hashim langkawi wedding planner Ni la wedding planner-nyerr punn aduii terberrr..peace yeoww! Nasha Hashim aka Angah aka owner fb Langkawi Wedding Planner.Banyak benau aka-nyaa..baju aku angin tiup terus jadi kembang sekampung. Gambaq last tak bleh blah.Nak jugak inteprem XD

huzai arshad chin  Pakat snap dengan pengantin.

huzai syifasya adib liza huzai syifasya adib Muhammad Adib kena siku sebab tak angkat peace.HAHA terus laju ja angkat

che aisha Liza asrol huzai arshad syifasya ramli huzai arshad chin Oke,dah mula spam gambaq sendiri.

huzai arshad chin huzai arshad chin Gambo dengan Nora n yang sorang2 tu guna beauty plus punya camera.Plastik gila nampak.Otometik jadi lonjong muka kami.Gasak pii..Kakakaka..

 

14nm

2013/08/28

Em..Eh?

salam

 

Taktau nak letak title apa untuk entri.HAHAHA.Lama gilak tak hapdet blog noooo~~~ Ni mood rajin dah mai dahhh..tapi hal 1 minggu lepas punya.Haha.Dah lama tak keluaq berjimba dengan adik sebedik.Iolls bizi tak hengattt (brrrr..) Bila ada kenduri baru la memasing pakat coti2 n bleh jumpa.Sebut pasal kenduri ni..entri pasal Ahkak Chipacha sayam bila aku nak buat ha? Orang glemer maka harusslahh tempek entri depa untuk up-kan aku punya terapit belog.MUAHAHAhuai xiao Panjang nih kisah dari muda mudi..sebelum dia kawen, kisah scandal(sangatt..) sammmmpaiiii lah ke kisah dah selamat jadi isteri kepado Muhammad Adib deh..nanti2 lah yer pasal kenduri Syifasya.Ngehihh..nak kena susun ceta dulu biaq tesusun elok.La ni cek nak post gambaq selca selci selfie selfus cek dengan Cik Aisha n Puan Liza.

Sejak2 Puan Liza dah kahwin, ni la 1st time keluaq berjimba sakan.2 hari turut2.Merempit aku dengan Enchah pi Padang Matsirat dalam ujan lebat nuuu..tetiba ja mai ujan lebat gila time dah nak sampai umah Mama.Takpa..seluaq basah lencun sampai lutut pon takpa.Agenda utama karaoke totappp jalan!5Lama tak karok oii..bedal 20-30 lagu sampai serak sora.Jenis nyanyi sampai takat chorus ja adik badik nih pastu NEXT!! Karok sampai kering la seluaq yang basah lencun tu.Hebat..

 

photo 1' Takut anak2 berebut mic nan dua ketoi kat pusat karok jadi Bapak ‘sediakan’ mic lebih sesiap dalam keta.HAHAHAH..takdaklah..ni mic kawan dok bawak pi semejid ni..

page6' Lagu wajib Wo Bu Hui Chang Ge(sesuai sangat tajuk dengan aku yang tak reti nyanyi) Tengok laa Chipacha n Abeangg Heangg muka iolls yang suka ria sebab berkarok ‘tanpa’ anda.MUAHAHA..asal raya ja plan nak karok sesama.Dah 4 taun lebih plan tapi tak penah jadi.Asal nak pi karok letih la penat la baru balik dari sana sini la..

Cenggitu baiklah serahkan ke kami ja untuk jayakan plan ni. 1322

page5' Ni hari kedua.Nak makan kat pantai tepi airport.Airport Corner namonyoo..aku tak penah makan sini.Rasanya dua orang cik kak cik puan ni pon tak penah makan kat sini.Ekeke..Ada dua kedai.Satu yang glemer dengan laksa power ka apa ka nama taktau.Satu lagi glemer dengan laksa ikan sekoq.Kalau tengok signboard papan yang comei tu pon memang dia tulis LAKSA IKAN SEKOQ.Haha kau haderr??Incek Haziq kita siap order kuah laksa ja dengan ikan 2 ekoq.Apadiaa laaa..haha..

photo 1b'

IMG_2633'

 

Moh ler ke Pantai Cenang pulak..

 

page1' Tak penah ada gambaq background Langkawi Permata Kedah tu.Nindia laaa baru nak snap.Pokok nyoq pon dah lindung tulisan tu.Nak pi ke bawah sikit malas.Huhu jadi leww..

IMG_2657'

page3' Bilo pulok la weolls boleh berjimba santai2 lagi cengginih dengan Puan Liza nooo..

 

3 

 

zai jian